Suussasulava Suklaafondant

Nyt ollaan asian ytimessä, sillä Fondant de Chocolat on täyttä suklaata ja kaikkihan rakastaa suklaata. Fondant on suklaakohokas, jossa mehevän suklaakakun sisältä paljastuu valuvaa suklaata. Lämpimän kohokkaan kruunaa vaniljajäätelöpallo.

Tässä Sara La Fountainin resepti, jota olen käyttänyt about kuusi vuotta enemmän tai vähemmän. Vinkkinä:  Älä osta taloussuklaata, vaan anna  kunnon suklaan tehdä elämästäsi parempaa. 


Suklaafondant
6-8:lle

200 g tummaa suklaata 70% (itse käytin 86%)
200 g voita
1 1/2 dl jauhoja
6 kananmunaa
2 dl sokeria
kaakaojauhetta

vaniljajäätelöä


Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele kuppien koosta riippuen 6-8 kuppia ja ripottele pohjalle kaakaojauhetta. Paloittele suklaa paloiksi ja sulata se voin kanssa vesihauteessa. Kun suklaa ja voi ovat sulaneet, lisää jauhot (siivilöi) ja sekoita hyvin. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti suklaa-jauhoseokseen. Kaada valmista taikinaa kuppeihin, jätä taikina noin sentti yläreunasta ja laita kupit uunipellin päälle.  Paista uunissa noin 12 min. Meidän paistoaika oli 10 min, joten paistoaika riippuu uunista. Fondantin pinnan tulisi paistua ja sisäpuolen tulisi olla valuvaa.  Ota kupit heti uunin jälkeen pois pelliltä, jotta ne eivät enää kypsyisi, anna jäähtyä hieman. Tarjoile vaniljajäätelön kera.




Resepti Sara La Fountainin kirjasta Passion for Food (2010).  

Kommentit