Naistenpäivän Bebe-leivokset

Leivoin tänään naistenpäivän kunniaksi ensimmäistä kertaa bebe-leivoksia. Ohjeen bongasin Pirkka lehdestä. Tässä on monta työvaihetta, mutta lopputulos palkitaan ja leivokset ovat taivaallisen makeita. Bebet ovat olleet minulle aika vieraita, enkä tajua miten näin on päässyt käymään. Näitä lisää!


Bebe-leivokset

 n. 24 kpl

Taikina

200 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot vähitellen joukkoon. Painele taikina voideltujen leivosvuokien tai muffinsivuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175 asteessa noin 12 minuuttia. Jäähdytä pohjia hetken ja irroita ne varovasti pois vuoista. Vinkki! Pohjat palavat herkästi, joten seuraa uunia koko ajan. Itsellä ensimmäinen satsi hieman tummeni. Tein muffinsipellillä ja pohjia tuli 22 kpl.

 
kreemitäyte

1/2 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 keltuaista
1 1/2 dl kuohukermaa
150 g voita
1 kpl vaniljatanko

Sekoita sokeri, perunajauho, keltuaiset ja kerma keskenään kasarissa. Kuumenna seosta samalla sekoittaen kunnes se sakenee. Älä kiehauta. Anna jäähtyä hetki ja nosta kiisseli jääkaappiin. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi ja lisää joukkoon kylmentynyt kiisseli. Halkaise vaniljatanko ja raavi siemenet ja lisää ne seokseen. Vatkaa täyte tasaiseksi. Jos teet muffinsipellille niin tee kreemitäyte puolitoista kertaisena, sillä leivoksista tulee hieman suurempia. 
Täytä leivospohjat kreemillä ja tasoita pinta. Laita leivokset jääkaappiin odottamaan täytteen jähmettymistä.


kuorrutus

4 dl tomusokeria   
4 rkl kuumaa vettä
5 tippaa Dr. Oetker nestemäistä punaista elintarvikeväriä
värikkäitä nonparelleja  

Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi ja ole todella varovainen, ettei vahingossa tipu liikaa. Levitä kuorrute leivosten päälle ja koristele pinta nonparelleilla. Säilytä bebet jääkaapissa. Tee tämäkin ohje puolitoista kertaisena, jos käytät muffinssipeltiä.
 


   Hyvää naistenpäivää kaikille naisille!

Kommentit