Chilipasta




Blogiin on kaivattu lisää ruokareseptejä ja olenkin sanonut, että teen aina postauksen, kun ruoka on oikeasti hyvää ja ehdin lasten hoitamisen ohella kuvaamaan annoskuvat. Tästä te varmasti pidätte. Näin Liemessä -blogin instagramissa tämän chilipastan ja uhkasin heti laittaa sen testiin, joten tässä lopputulos. Tässä on kaikki vaadittavat ainesosat mitä pastaruoassa pitää olla: chiliä, tomaattia ja valkosipulia. Chilipasta vei kielen mennessään ja potkua saa helposti lisää ostamalla tulisempaa chiliä. Alkuperäinen resepti on yhteistyö Valion kanssa ja siinä on käytetty uutta ruokarahkaa, mikä muistuttaa pitkälti smetanaa. Itse en meidän nurkkakaupoista tuota löytänyt, vaan käytin lähes vastaavaa ruokakerma & rahka tuotetta. 

Erilaiset pastaruoat ovat meillä arkipäivää sillä koko perhe rakastaa italialaista ruokaa ja simppelit pastaruoat syntyy vielä kädenkäänteessä.  Tässä maittava ja nopea resepti arkeen.


Chilipasta
4 hlö.
300 g fusillipastaa
1 punainen chili
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl tomaattipyrettä
puoli nyrkillistä tuoretta oreganoa
2/3 prk ruokakerma & rahkaa
200 g broccoliinia eli parsakaalia
kourallinen kirsikkatomaatteja 
suolaa
pippuria


Poista chilistä siemenet ja pienennä chili. Kuullota pannulla öljyssä valkosipulisiivut ja chili. Lisää tomaattipyree ja oregano, paista muutama minuutti. Leikkaa broccoliinien kovat kannat pois ja pilko paloiksi. Lisää broccoliinit ja kirsikkatomaatit pastan joukkoon. Muutaman minuutin päästä lisää vielä ruokakerma. Sekoittele, kuumenna ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja lisää vielä oliiviöljyä päälle.


Kommentit

  1. Mä hävitin mun kommentin! Jaarittelin pitkälti ja sit se katos. Mutta siis pitäny kans testaa toi! :) mut broccolini on eri ku parsakaali! Se on varrellinen, miedompi ja makeampi ku parsakaali. Se on hyvä grillattuna!
    Pisko ollu parsakaalin ja härmekaalin risteytys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se hyvä Ida, että kommentoit ja opetat amatööriä. 😃 Luulin tosissani kylläkin ilman googlea, että broccolini on parsakaali. Alkuperäisessä ohjeessa tosiaan lukee varsiparsakaali ja luulin sen olevan sama asia. Jokatapauksessa toi pasta oli niin hyvää että!!

      Poista

Lähetä kommentti