Pavlova

pavlova resepti kakku leivonta

Kesä, mikä ihana tekosyy tehdä pavlovaa tai tässä tapauksessa megapavlova. Onnistuneessa marengissa on rapea kuori ja vaahtokarkkimaisen pehmeä sisus. Olen kokeillut jos jonkinmoisia reseptejä ja uunin lämpötiloja, ja metsään menneet kokeilut ovat vihdoin alkaneet tuottamaan tulosta. Vaikka marengin teko näyttää paperilla superhelpolta, niin sitä se ei valitettavasti ole. Pitää olla puhdas ja kuiva lasikulho, keltuaista ei saa tippua valkuaisen joukkoon tippaakaan ja sokeri pitää vatkata todella pienissä erissä. Tykkään maustaa marenkia hieman vaniljasokerilla ja välillä lisään suklaavanan joukkoon, ihan vaan huvin vuoksi. Mitä enemmän on aikaa, sitä paremmat mahdollisuudet on onnistua. Pavlovan koristelussa vain  taivas on rajana. 

pavlova kakku resepti liljat leivonta

MegaPavlova

Marenki
6 valkuaista
3 2/3 dl siro erikoishienoa sokeria
3 tl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria (ei pakollinen)
1 1/2 tl sitruunan mehua
loraus valkoviinietikkaa


Esivalmistele kaikki valmiiksi: Kuumenna uuni 110 asteiseksi ja ota esiin puhdas ja kuiva lasikulho sekä vatkaimen vispilät. Mittaa ainesosat valmiiksi.

Erottele valkuaiset kulhoon varovasti ja vatkaa ilmavaksi vaahdoksi. Alkuvaiheessa lisää sitruunan mehu. Jatka koko ajan vatkaamista, lisää sokerit ja maissitärkkelys todella pienissä erissä (eriä about 10) ja vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja tasaista. Marenkivaahto on valmis, kun otat vatkaimen pois vaahdosta ja vaahtoon jää liikkumaton "vuori". Toinen varma testi on pitää 10 sekuntia vaahtoa pään päällä väärinpäin, jolloin vaahdon ei pitäisi tippua. Laita uunipellille puolet vaahdosta ja anna marengin paistua uunin alatasolla 110 asteessa 30min, sammuta uuni ja jatka kuivattamista  vielä 30min. Marenki on päältä rapea ja täydellisen sitkeä sisältä. Toki jos pidät kuivemmasta marengista niin pidennä uunissa oloaikaa. Kun ensimmäinen marenki on valmis, toista sama lopulla vaahdolla.

Vinkki: 
  • Laita uunipellin nurkkiin vatkaimesta  jäänyttä marenkia, jolloin leivinpaperi pysyy paikallaan
  • Jos teet isommalle porukalle niin tee tupla marenki


marenki resepti pavlova


Mascarponetäyte
6 dl kuohukermaa
2 prk (500 g) mascarponea  
1 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria

250 g vadelmia
125 g pensasmustikoita
rasiallinen mansikoita
 suklaakastiketta


Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja jatka vatkaamista. Sekoita sokerit vielä hyvin joukkoon. 

Kokoaminen: Lisää marenkilevyn päälle puolet täytteestä ja ripottele haluamasi  marjat ja lisää vielä suklaakastiketta. Laita toinen marenkilevy täytteiden päälle ja täytä samoin kuin ensimmäinen kerros. Syö ja nauti. 

pavlova resepti kakku marenki leivonta

Kommentit

  1. Pavlova on ihan parasta! Mun luottoreseptissä on valkuaista, sokeria, perunajauhoja ja etikkaa. Ja etikka vasta ihan lopuksi. Ja tietenkin voi lisätä ekstramausteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että olet löytänyt luottoreseptin millä onnistut aina. 👍

      Poista
  2. Oi, mascarponea en ole vielä testannut! Kiitti vinkistä! Meillä käytetään usein kermavaahdon seassa maustettuja rahkoja, niin tulee vähän raikkaampi. Pavlovat on niin ihania, nams!

    Pitääkin ehkä laittaa kesäpavlova myös omaan blogiin, talvipavlova sieltä jo löytyy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. olen niin perso makealle, että käytän oikeastaan aina mascarponea ja maustan sen överiksi. 😃 Toki rahkoja olen myös käyttänyt mutta enemmän kakuissa. Pavlova on parasta, laittoi siihen mitä tahansa. Pitääkin käydä kurkkaamassa sinun talvipavlovasi. 👍

      Poista

Lähetä kommentti