Vanhemmat liesussa - lapset hoidossa

Kun me vanhemmat olimme Ruissalossa viettämässä aikuisten viikonloppua, niin lapset olivat isovanhemmilla hoidossa. Työllistettiin koko lähisuku, kun pojat olivat viikonlopun eri paikoissa. Postauksen kuvat ovat kuvaterveisiä isovanhemmilta viikonlopulta.


Tuleva koululainen lähti jo perjantaina vaimoni vanhempien kanssa koko viikonlopun purjehdusreissulle. Esikoinen on jo vanha tekijä veneellä. Viikonloppu vierähti  Pähkinäisissä ja Kustavissa, jossa hän melkein uskaltautui heittämään talviturkkinsa. Merivesi oli kuitenkin niin kylmää, että kastautuminen jäi seuraavaan reissuun (jolloin päällä on kuulemma märkäpuku). Poika on hyvin sosiaalinen ja löytää aina kavereita joka puolelta, niin tälläkin kertaa. Viikonlopun huippuhetki oli paluumatkalla, kun hän sai ohjata venettä "monta tuntia" yksin, ukin seuratessa vain sivusta. 


Eskarilaisen seilatessa merillä paineli taapero sepeliä suuhunsa maaseudulla. Vanhempani ottivat pienemmän hoitoon ja aurinkoisessa säässä pienokainen saikin rauhassa harjoitella terassin rappusilla askeltamista ja peruuttamista. Jännitti ja oli vaikea jättää pienokainen ensimmäistä kertaa useammaksi yöksi yökylään. Onneksi äitini sanoi, että kyllä he pärjäävät ja soittavat vasta sitten, jos tulee oikea paniikki tai ongelma, mutta niitä ei tullut. Tai itseasiassa tuli, mutta ongelmaksi muodostui lähinnä lasten kuvien lähettäminen isovanhemmilta toisille, voivoi vanhuksia, heh. 
 

F sai nauttia ulkoilmassa niin lounaat kuin päivälliset. Päivät olivat menneet erinomaisesti ja isovanhemmat pääsivät monelle vaunulenkille. Taapero kuulemma pääsi myös hortonomi hommiin ja yritti syödä mullat ja nyppiä kaikki kukat varsineen irti kukkapenkasta. Päivät eivät kuitenkaan olleet se, mikä kyläilyssä jännitti, vaan yöt, sillä meillä on kotona pimennysverhot ja aamuaurinko voi herättää tottumattoman ties kuinka aikaisin. Ensimmäinen yö olikin mennyt vähän niin ja näin, mutta toiseksi yöksi taapero oli päässyt kainaloon ja siellä uni maistui. 


Poikien seuraava yökyläreissu jo kolkuttelee ovea, sillä elokuun alussa on ystäviemme häät.

Kommentit