Omar-kuorrutteinen Daim New York Cheesecake



Mainostinkin sunnuntai-iltana somessa tätä lempparikseni juuri noussutta kakkua ja kyselin, kuinka moni haluaisi tämän reseptin. Halukkaita oli monia, joten tässä tämä nyt on. Alkuperäinen ohje on Annin uunissa -blogista, hieman muunnellen. Eihän tätä voi kuin kehua, mielettömän herkullista ja kinuskista. Teen liian harvoin amerikkalaista juustokakkua, mutta nyt oli aika metsästää superhyvä resepti taaperon nimipäiväjuhlia varten. Meillä oli toistakymmentä vierasta ja kakku hävisi viimeiseen muruseen asti. 


Daim New York Cheesecake 

 

Pohja


200 g Digestive-keksejä
30 g Daim-karkkeja rouhittuna
150 g voita
4 rkl ruokosokeria

Pinnoita irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Murskaa Digestivet, rouhi Daim pieneksi ja sulata voi. Sekoita voisulaan keksimurska, Daimit ja sokeri. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita paineltu pohja jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen. 



Täyte


 500 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 rkl sitruunan mehua
2 dl ruokosokeria
1 vaniljatanko
1 dl kuohukermaa
3/4 dl perunajauhoja
4 munaa
200 g Daim-karkkeja rouhittuna

Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi. Lisää kulhoon ranskankerma, sitruunan mehu ja ruokasokeri. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja vedä veitsellä siemenet sisältä, ja sekoita ne muiden aineiden joukkoon. Rouhi Daim-karkit pieniksi paloiksi ja kääntele joukkoon. Yhdistä kuohukerma ja perunajauhot. Sekoita, kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Lisää seos täytteeseen ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lopuksi sekoita yksitellen munat seokseen ja kaada täyte vuokaan. 


Paista alatasolla 170 asteessa noin tunti tai kakun pinta on kauniin vaaleanruskean sävyinen. Itsellä paistoaika oli 50 minuuttia. Nykyään jo muistan tarkkailla kakkujen pintoja ja jos tässäkin pinta näyttää tummuvan liian nopeasti niin laita kakun päälle folio suojaksi. Anna kakun jäähtyä. Säilytä kakkua jääkaapissa, sillä kakku tarjoillaan kylmänä.

Vinkki: Uunin pohjalle kannattaa laittaa alumiinifolio, sillä vuoan raoista saattaa tippua rasvaa pohjalle.  
 

Omar-kuorrute


 3/4 pussia Omar-karkkeja
1,5 dl kuohukermaa

Keitä kuohukerma ja Omar-karkit kasarissa, jotta karkit sulavat. Keitä koko ajan sekoittaen puolen tunnin ajan. Seos on valmis, kun se on paksuuntunut. Anna seoksen jäähtyä hetki ja levitä sen jälkeen haluamallasi tavalla jääkaappikylmän juustokakun päälle. Koristele vielä eri kokoisilla Daim-rouheella.


Uskallan luvata, ettei kakusta jää murustakaan, kun laitat tämän tarjottavaksi.

Kommentit