Parvekkeella


Kesä tuntuu jo menneen, enkä näköjään koskaan muistanut kehua meidän ihanaa pientä parveketta täällä blogin puolella. Instagramiin kuvasin monet videot ja kuvat meidän pienessä kesähuoneessa ja nyt kun kuvat tuli vastaan koneella, niin eikai se ole liian myöhäistä jakaa tätä pientä iloa täälläkin. 


Asumme siis suhteellisen ahtaasti, mutta mukavasti, joten kesäisin parveke toimii kivana lisänä asuntoon. Se on pieni ja söpö, eikä sinne juuri mitään mahdu, mutta silti meillä on ollut tapana istuttaa kukkia ja yrttejä, ja ruokailla parvekkeella aina kun se on mahdollista. Neljän hengen voimin se ei todellakaan ole mahdollista kuin silloin, jos kotona on vain osa porukkaa. Tänä kesänä kaikki kasvillisuus päätettiin sijoittaa lattiatason yläpuolelle, jotta ei tarvitsisi soittaa myrkytystietokeskukseen, kun taapero mutustelee milloin mitäkin lehtiä. Valitsimme samasta syystä myös lähinnä yrttejä parveketta koristamaan. 



Ikean pieni kasvihuone on todella kaunis ja siellä kasvaa vielä näin syyskuussakin basilika, rosmariini ja chili. Parveke kiehtoo perheen pienimpiä ja sinne hakeutuu koululaisen ja taaperon lisäksi myös koira auringosta nauttimaan. Lapset eivät tietenkään vietä aikaansa parvekkeella keskenään, vaikka kaikki putoamismahdollisuudet onkin kartoitettu ja eliminoitu. Koululainen on onneksi jo niin iso, että ei yritä enää kurkkia laidan yli tai muutakaan pelottavaa. Tänä kesänä taaperomme oli puolestaan vielä niin pieni, ettei onnistunut kiipeämään tuoleille ja hänenkin kanssaan oli kiva leikkiä laittialla turvallisin mielin. Ensi kesänä ei varmaan kannata nähdä vaivaa parvekkeen suhteen lainkaan, sillä 2-vuotias jo kiipeää ja kurkottaa joka paikkaan.

Kommentit