Oma VELI kullan kallis


Minun on monta kertaa pitänyt kirjoittaa poikien sisarussuhteesta ja heidän kuulumisista. Vilinää riittää, kun perheessä on taapero tekemässä kepposia, mutta heitetäänpä sekaan vielä vilkas kohta 8 vuotta täyttävä koululainen, niin ei tarvitse tylsyydestä kärsiä. Olen kirjoittanut lasten ikäerosta jo viime kesänä, kun taapero oli juuri ja juuri vuoden ikäinen. Nyt pienempi on kasvanut entistä vilkkaammaksi ja osaa jo tehdä kiusaa, sotkea tai hajoittaa tavaroita, mutta siitä huolimatta veljesten suhde on pysynyt läheisenä ja yhteistä puuhaa riittää. Koululaisella ja 1,5-vuotiaalla on huomattavasta ikäerosta huolimatta monipuolisesti yhteisiä leikkejä ja toisesta huolenpito on ihailtavaa. Edes pieni kiusanteko, kuten isoveljen huoneen sotkeminen tai poskesta nipistäminen ei saa koululaista hermostumaan, vaikka muuten häneltä kyllä temperamenttia löytyy. Sisarussuhteen merkitystä ei voi sanoin kuvailla, sillä isoveljelle pikkuveli on kaikki kaikessa ja myös toisinpäin.


Meillä pelataan jalkapalloa päivittäin ja isoveli on opettanut monia kikkoja kädestä pitäen. Isoveljen tehdessä temppuja tai maalin, taputtaa pikkuveli käsiään innoissaan yhteen ja mumisee taaperon puhetta. Ja kokeilee kaikkea perässä! Nykyään moni asia jo hienosti sujuukin ja 1,5-vuotias on jo aikamoinen maalitykki! Haavereitakin sattuu silloin tällöin, ja ensimmäinen lohduttaja on aina veli. Isoveljen lempeä laulu ja halaus auttaa kummasti isompaankin itkuun ja toisaalta myös pikkuveli osaa tarvittaessa halia ja silittää päätä. 


Pikkumies on saanut muutaman soivan laulukirjan ja pojilla on päivittäin hauskaa, kun isoveli laulaa ja opettaa laululeikkejä pienemmälle. Taaperon suosikkeja on tällä hetkellä "pyörät ne pyörivät ympäri", "viisi pientä ankkaa" ja joulun jäljiltä edelleen hittinä pysynyt "porsaita äidin oomme kaikki". Toinen rauhallisempi lempipuuha on pleikkarin pelaaminen. Pikkuveljelle on annettu vanhan pleikkarin ohjain, mitä hän vaalii aarteenaan ja näpyttelee innoissaan mukana, kun pelaan koululaisen kanssa Änäriä. F jaksaa "pelata mukana" melko pitkiäkin aikoja ja hakeutuu aina veljensä viereen matkien tämän asennon aivan päästä varpaisiin. 


Yksi poikien yhteisistä lempipuuhista on kylpeminen. Meillä on Stokken Flexibath amme, joka näyttää hyvinkin pieneltä, mutta siihen mahtuu kylpemään molemmat pojat yhdessä. Voi sitä riemun määrää! Amme on ollut todella suosittu ja kestävä, yksi parhaista vauva-ajan hankinnoista.

Pojat ovat hyvin eri luonteisia, mutta yhteistä heille on rakkaus pallolajeja kohtaan sekä erinomainen motoriikka. Heidän puuhastelua jaksaisi katsoa pää kallellaan loputtomiin ja vaikka pelkäsin, että tilanne muuttuu kun pienempi kasvaa, niin ainakaan vielä ikäero ei ole muodostunut haasteeksi, vaan päinvastoin.

Kommentit