Pasta Carbonara


Minun ja oikeastaan meidän koko perheen all time favorite, Carbonara. Minä rakastan Italialaista ruokaa. Tällä reseptillä et voi erehtyä, tämä on maailman herkullisinta. Voinko enempää kehua? Tähän reseptiin ei tule yhtään kermaa, vaan se korvataan hyvin suolatulla keitinvedellä sekä ruokalusikallisella kunnon voita, näistä syntyy täydellinen kermaisuus tähän Carbonaraan. Äläkä missään tapauksessa turvaudu kaupan tuttuun Amerikanpekoniin vaan osta joko ylikypsää pekonia tai pancettaa. 


 

Pasta Carbonara 

neljälle


300g spagettia (De Cecco 10min)
200g ylikypsää pekonia tai pancettaa
2kpl valk.sipulikynttä
1rlk voita
2kpl keltuaista
1kpl kananmuna
40g parmesaania
neitsytoliiviöljyä
suolaa
pippuria


Aloita laittamalla vesi kiehumaan kattilaan, muista suolata vesi hyvin. Itse suolaan niin, että vesi maistuu ihan merivedeltä.
Ota kulho johon rikot munat, raasta joukkoon parmesaani hienoteräisellä raastimella sekä myllystä pippuria. Hmmmm, sopivasti. Sekoita. 
Laita pastat kiehuvaan veteen, itse käytän usein tuota De Cecco merkkistä, mutta kaikki muutkin käy mainiosti. 
Laita pannu liedelle. Pilko pekoni isoiksi paloiksi. Kun pannu on kuuma, lisää voi ja loraus neitsytoliiviöljy sekä valkosipulinkynnet kokonaisina pannulle. Sulata voi, älä ruskista!
Valkosipulit tuo vaadittavan maun sekä niistä lähtee ihan uskomattoman upea tuoksu. Pekonit pannulle ja sekoittele. Ota valkosipulinkynnet pois pannulta, kun ne ovat saaneet värin pintaan. Kun pekonit ovat valmiit, niin pastankin pitäisi olla valmis.
Lisää spagetti pannulle ja TÄRKEÄÄ, laita kauhallinen  keitinvettä joukkoon, sekoita. Lisää muna-parmesaaniseos ja sekoita, sekoita, sekoita, kunnes kastike on sopivan kermaista. Lisää vielä kaksi kauhallista keitinvettä ja sekoita. Jos haluat niin voit lisätä nokareen voita carbonaraan. 

Tarjoile. Lisää parmesaania annokseen. Nauti. 

Buon appetito!
Kommentit

Lähetä kommentti