Maailman paras suolainen kasvispiirakka (vege)




Suolainen piirakka valmistuu helposti ja sopii niin illanistujaisiin kuin arkeenkin. Herkullisten piirakoiden lista on varmasti loputon ja tässä meidän perheen ehdoton lemppari. Tämän kasvispiirakan resepti on samaa sarjaa aiemmin julkaisemani Nachosalaatin kanssa, eli kulkenut kaveripiirissämme jo vuosia, eikä sen alkuperästä ole tietoa. Kaikki lähtee itsetehdystä pohjasta ja herkullisista väreistä. Piirakkaa on helppo tuunata vaihtamalla punaisen ja vihreän peston välillä. 

pesto-mustapekka-tomaattipiirakka

pohja

150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
2rkl vettä

täytteet

150 g pestoa (punainen tai vihreä)
150 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g salottisipulia
250 g kirsikkatomaattia
100 g Mustapekka juustoa
1/2 ruukkua basilikaa

Nypi pehmennyt rasva ja jauhot sekaisin. Lisää suola ja vesi, sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina kevyesti voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. 

Sekoita pesto ja tuorejuusto sekaisin, levitä piirakan pohjalle. Irroita sipuleista kuoret ja leikkaan ne neljään osaan ja esikypsennä mikrossa (500w) n. 5 min. Halkaise tomaatit. Levitä sipulit ja tomaatit täytteen päälle. Revi basilikanlehdet piirakan päälle. Ripottele päälle vielä pieneksi kuutioidut mustapekkajuustot. 

Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun juustopalat ovat saaneet väriä. Tarjoa lämpimänä vaikka maukkaan salaatin kanssa. 

Kommentit