Nämä ruokapostaukset aloitan hieman epäseksikkäällä reseptillä mutta kylmään marraskuuhun sopii erinomaisesti helppo ja riittoisa lihapata. Erittäin maukas pataruoka muhii meillä ainakin viisi tuntia liedellä ja ansaitsee joukkoon pari desiä täyteläistä punaviiniä. Lisukkeeksi ei mielestäni sovi muu kuin puikulaperunoista tehty muusi reilulla voinokareella. Tämä ohje on melko suureen pataan.
Lihapata
1-1,5 kg naudan paisti (sisäpaisti, paahtopaisti)
4 porkkanaa
5 pientä paprikaa
9 pientä salottisipulia ( 3 tavallista sipulia käy myös mainiosti)
4 valkosipulinkynttä
8-10 terttutomaattia
2 laakerinlehteä
1 prk Mutti tomaattimurskaa
2 dl punaviiniä
6 rkl jauhoja
1 lihaliemikuutio
vesi
suola
pippuri
Ota liha hyvissä ajoin lämpimään. Pilko liha mielestäsi sopiviksi paloiksi, itse pidän isoista paloista. Kuori ja pilko ronskeiksi paloiksi porkkanat, paprikat, sipulit, tomaatit. Kuori valkosipulinkynnet. Levitä leikkuulaudalle reilusti suolaa ja myllystä pippuria, lihat päälle ja sekoita käsin, hiero jokaiseen lihanpalaan maustetta.
Pata liedelle lämpenemään, pohjalle neitsytoliiviöljyä jai heitä lihat pataan. Ruskista lihoista pinnat kiinni. Lisää jauhot ja sekoita. Kaada sekaan punaviini sekä tomaattimurska. Sen jälkeen kaikki kasvikset, kokonaiset valkosipulinkynnet sekä lihaliemikuutio. Lisää vielä vettä niin paljon, että lihat peittyy juuri ja juuri nesteeseen.
Hauduta pataa viisi tuntia välillä sekoittaen, kunnes liha on täysin mureaa.
Tää menee kyllä testiin!! Hyvä Roku!!!
VastaaPoistaNäyttääpä herkulliselta! Ja aika helpolta. Menee tämänkin perheen testiin :) omom
VastaaPoistaLaittakaahan rohkeasti kommenttia kokeiluistanne.
VastaaPoistaPataruokien ystävänä ja kahden touhopään äitinä lisävinkki: haudutus uunissa n.125c lieden sijaan. Pienempi riski pikku nakkien palamiseen tai ilmapallon sulamiseen pataan kiinni... . :) Aineslistan perusteella: panisin!
VastaaPoistaKiitos vinkistä. Täytyykin joku kerta kokeilla tehdä uunissa.
Poista