Tuttipullotesti

Philips Avent Natural vs. Lifefactory Lasi on tuttipullojen uusi musta. Se on turvallinen, käytännöllinen ja kaunis. Tuttipullot on tehty kestävästä lasista, eivätkä ne mene helposti rikki, mikä ehkä on ensimmäinen ajatus kun materiaalina on kuitenkin lasi.

Viime vuosina on käyty paljon keskustelua ja uutisoitu muovisten tuttipullojen sisältämän BPA:n (Bisfenoli A -kemikaali) haitallisuudesta. Kemikaalia irtoaa tutkimusten mukaan muovisista tuttipulloista erityisesti maidon lämmittämisen yhteydessä ja se on terveysriski vauvalle. Tietoisuuden lisääntyessä myös turvallisten vaihtoehtojen valikoima on onneksi kasvanut ja lasisia tuttipulloja onkin nykyään tarjolla useilta eri valmistajilta. Valitsimme tuttipulloiksi Lifefactoryn lasipullot turvallisuuden lisäksi niiden houkuttelevan ulkomuodon ja käytännöllisyyden vuoksi. Pulloja saa kaikissa sateenkaaren väreissä ja niitä voi jatkossa hyödyntää eri lisäosien ansiosta säilytyspurkkeina tai nokkamukeina.

Saimme lisäksi lahjaksi Aventin lasipullon, joka on leveästi muotoiltu ja poikkeaa siten tyypillisestä tuttipullon muotoilusta. Aventissa myös tuttiosan muotoilu on hieman perinteisestä poikkeava. Tästä itse olin vähän skeptinen pullon leveyden takia.  

Ulkonäkö

Ulkonäöstä saa mielestäni pisteet Lifefactory kapean ulkomuotonsa johdosta, pirteiden värien takia sekä silikonikuorestaLifefactoryn silikonikuori on minusta erinomainen, ei pelkän ulkonäön takia vaan pullossa on hyvä grippi ja kuori  ei kuumene. Ehkä miinuksena voisin todeta, että kuoresta johtuen maidon lämpenemistä ei välttämättä huomaa, joten pitää olla erityisen tarkkana.Lisäosat

Lifefactory saa minulta plussaa siitä, että vauvakauden jälkeen pulloja voi käyttää hankkimalla nokkakorkin tai kannet, jolloin pullo toimii säilytysrasiana tai juomapullona. Lifefactory sarjasta löytyy kattava valikoima pururenkaita, korkkeja, nokkakorkkeja, juomapulloja, juomalaseja, kahvimukeja sekä säilytysrasioita. Valitettavasti Avent lasipulloihin ei saa hankittua mitään lisäosia. 

Tuttiosat

Tuttiosissa huomasimme eroa vasta äskettäin, kun vaihdoimme molempiin merkkeihin nopeamman virtauksen tutit. Meidän pojalla on melkoinen imuote, jolloin huomasimme Lifefactoryn tuttiosassa, että tuttiosa ei saa ilmaa vaan tutti menee lyttyyn, jolloin pullo pitää ottaa vauvan suusta pois, jotta tutti palautuisi oikeaan muotoonsa ja maito taas virtaisi kunnolla. Tämä on hidasta ja häiritsee varsinkin yösyötössä, kun haluat toimenpiteen tapahtuvan nopeasti, jotta pääset takaisin nukkumaan.
Aventilla tätä  ongelmaa meillä ei ole esiintynyt. Vastaavasta tutista tulee maitoa melkoista vauhtia ja ilma kulkee moitteettomasti, jolloin yösyöttökin käy ripeästi. Pisteet Aventille. Tuttiosia löytyy molemmilta merkeiltä kattava määrä, vastasyntyneestä isompaan taaperoon, jolloin maitoa juoksee enemmän tutista ulos.

Tuttipullojen pesu

Kumpaisenkin valmistajan mukaan tuttipullot osineen saa pestä tiskikoneessa. Itse pesemme pääsääntöisesti käsin, kaikessa yksinkertaisuudessaan siksi, että käsipesu on pesukonetta nopeampaa. Aventin pullot saa plussapisteitä siitä, että pullot pystyy pesemään tavallisella tiskiharjalla, joka taas ei ole mahdollista Lifefactoryn kanssa. Lifefactoryn pesuun tarvitset pulloharjan. 

Koot ja saatavuus

Avent natural lasituttipulloa löytyy kahta kokoa: 120ml sekä 240ml. Hinnat kymmenestä eurosta ylöspäin.
Lifefactory lasituttipulloa löytyy kahta kokoa: 120 ml sekä 250ml. Hinnat paristakympistä ylöspäin.

Kumpaakaan tuttipullomallia ei joka marketista löydy, itse olemme pullot hankkineet erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista.


Kommentit