Key Lime Pie

key lime pie marenki resepti

Key Lime Pie on klassikko, joka on tällä kertaa hunnutettu marengilla. Piirakka toimii hyvin myös ilman marenkia, jolloin suosittelen lisukkeeksi kermavaahtoa. Tein itse ensimmäistä kertaa marenkipäällisen ja mielestäni se oli parempaa kuin kermavaahto.


Key Lime Pie


 Pohja

200 g Digestive keksejä
110 g Suolaamatonta voita
2 rkl Sokeria 

Täyte

4 kpl Keltuaisia
1 prk (397g) Kondensoitua maitoa
5 kpl Limeä  
1 rkl vaniljasokeria tai vaniljatanko

Marenki 

4 kpl valkuaisia
200 g sokeria  


Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja voitele vuoka kauttaaltaan. Hienonna keksit,  lisää voisula ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 10 minuuttia. 

key lime pie marenki resepti

Vatkaa sähkövatkaimella keltuaiset kovaksi vaahdoksi, muista säästää valkuaiset. Kaada kulhoon kondensoitu maito, limemehu ja vaniljasokeri. Lisää raastettu limenkuori. Vatkaa seos tasaiseksi ja kaada täyte pohjan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin alatasolla noin 10-15 min. Piirakan keskusta saa hieman heilua tässä vaiheessa. 


Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin ainakin 3 tunniksi. Itselläni se ehti olla jääkaapissa 6 tuntia, jolloin piirakka oli täydellinen. Ota piirakka puoli tuntia ennen tarjoilua pois jääkaapista ja valmista marenki.

key lime pie marenki resepti

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Mittaa sokeri tarkasti ja lisää pieni määrä kerrallaan samalla vatkaten. Vatkaa niin kauan, kunnes vaahto on kirkasta ja vaahtoon jää "vuoria". Pursota marengista piirakan päälle tupsuja ja paahda tohottimella kullanruskeaksi.


key lime pie marenki resepti

key lime pie marenki resepti

key lime pie marenki resepti

Kommentit