Key Lime Pie
Pohja
200 g Digestive keksejä
110 g Suolaamatonta voita
2 rkl Sokeria
Täyte
4 kpl Keltuaisia
1 prk (397g) Kondensoitua maitoa
5 kpl Limeä
1 rkl vaniljasokeria tai vaniljatanko
Marenki
4 kpl valkuaisia
200 g sokeria
4 kpl Keltuaisia
1 prk (397g) Kondensoitua maitoa
5 kpl Limeä
1 rkl vaniljasokeria tai vaniljatanko
Marenki
4 kpl valkuaisia
200 g sokeria
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja voitele vuoka kauttaaltaan. Hienonna keksit, lisää voisula ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 10 minuuttia.
Vatkaa sähkövatkaimella keltuaiset kovaksi vaahdoksi, muista säästää valkuaiset. Kaada kulhoon kondensoitu maito, limemehu ja vaniljasokeri. Lisää raastettu limenkuori. Vatkaa seos tasaiseksi ja kaada täyte pohjan päälle. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin alatasolla noin 10-15 min. Piirakan keskusta saa hieman heilua tässä vaiheessa.
Anna piirakan jäähtyä ja siirrä piirakka jääkaappiin ainakin 3 tunniksi. Itselläni se ehti olla jääkaapissa 6 tuntia, jolloin piirakka oli täydellinen. Ota piirakka puoli tuntia ennen tarjoilua pois jääkaapista ja valmista marenki.
Kommentit
Lähetä kommentti