Lounastreffit #3: Ludu

Siskoni halusi viedä minut synttärilounaalle viikko sitten. Päätimme, että kokeilisimme mahdummeko vaunuilla Luduun, joka sijaitsee kauppahallin ja pizzeria Denniksen vieressä, Linnankadulla. Olin kuullut, että Ludun lounas on todella suosittu, eikä sinne ole asiaa lastenvaunuilla klo 12. Olimme onneksi liikkeellä hieman myöhemmin ja vältimme pahimman ruuhkan. Odotukset olivat korkealla, sillä olin kuullut ravintolasta niin paljon hyvää, enkä ollut  siellä aiemmin syönyt. 


Tuntui, että olisimme syöneet illallista, koska tila oli niin hämärä ja tunnelmallinen, sekä annosten esillepano ja lounasvaihtoehdot olivat tasokkaita. Ravintola on sisustettu tyylillä ja tilan kruunaa salmiakkikuvioinen lattia ja tarjoilutasonakin toimiva flyygeli. 


Lounasvaihtoehtoja oli kaksi, joista valitsimme peuramurekkeen ja friteeratun kampelan väliltä ensimmäisen vaihtoehdon. Yllätyksenä lounaaseen sisältyi myös herkullinen alkukeitto. Ensivaikutelma pääruoasta oli NAM!! murekehan sulaa ihan suuhun. Lisukkeena oli paahdettua bataattia ja herkkusienimuhennosta. Annos oli  täyttävä, mutta jälkiruoalle on kuitenkin aina tilaa. Meillä on ollut vaimon kanssa jo neljänä jouluna tapana hankkia kummankin vanhemmille lahjaksi ravintolalahjakortit ja viime jouluna valintamme oli juurikin Ludu. Vinkkinä siis niille, joilla vielä on viime hetken lahjapaniikki päällä.

Ps. Aiemmat lounastreffit löydät täältä ja täältä. 

 

Kommentit