Sausage rigatoni a.k.a makkarapasta

Arkiruoan kuningas. Teemme todella usein pastaruokaa arkipäivisin, koska ITALIA! Italialaista ruokaa ei voi olla rakastamatta, tässä jälleen yksi erinomainen resepti. Tämän pastan salaisuus piilee chorizon tulisessa maussa sekä punaviinin, tomaattimurskan ja rosmariinin upeassa yhdistelmässä. Meidän perhe ihastui tähän reseptiin heti ensimmäisellä kerralla, vaikka vaimo kauhisteli punaviinin suurta määrää. Ei huolta, alkoholi haihtuu, jää vain upea maku. Lisämausteena voit halutessasi piristää tulisuutta tuoreella chilillä.



  Sausage Rigatoni

neljälle

 

350g rigatoni/pennepastaa
300g Chorizo raakamakkaraa
1 punainen paprika
1 punasipuli
2 vartta rosmariinia
 1/2 plo punaviiniä
1 prk tomaattimurskaa (Muttia)
(tuore chili)
neitsytoliiviöljyä
30g parmesaania
suolaa
pippuria


Aloita pilkkomalla sipuli sekä paprika ronskeiksi paloiksi. Kuumenna öljy reilun kokoisessa pannussa, lisää sipuli sekä paprika. Pehmennä vihannekset, lisää suola. Ota makkaroista kuori varoen pois, pursota chorizot peukalonpään kokoisiksi paloiksi pannulle. Ruskista keskilämmöllä n. 10 min kunnes makkarat saavat kultaisen pinnan, lisää rosmariinit. Tässä kohtaa voit lisätä pilkotun chilin jos siltä tuntuu. Kaada viini, hauduta kunnes kastike on sakeutunut. Lisää tomaattimurska, sekoita ja hauduta lisää n. 20 min.  

Valmista sillä aikaa pasta. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon, mausta suolalla, pippurilla sekä parmesaanilla ja sekoita.

Nauti heti. Raasta annoksen päälle vielä parmesaania.












Kommentit