Bugaboo Cameleon kokemuksia

Kirjoittelin aiemmin Turun tyylikkäimmistä vaunuista; meidän Bugaboo Cameleoneista Missonin kuosilla. Olen edelleen yhtä tyytyväinen, enkä voi tarpeeksi hehkuttaa miten näppärät, kevyet ja toimivat ne ovat. Nyt olemme päässeet niiden kanssa askeleen pidemmälle, sillä siirryimme joulun aikaan ratasosaan. Ergonomisen selkää tukevan kuppipenkin ansiosta se olisi ollut mahdollista jo aiemmin, mutta odottelimme joulupukilta lahjaksi lämpöpussia. 

bugaboo cameleon lämpöpussi

Ratasosan kanssa vaunut menevät entistä pienempään tilaan ja meidän pienehköön autoon mahtuukin nyt heittämällä lätkäkassi ja rattaat. Rattaat ovat helppokäyttöiset ja nopea koota. Istuinosa on helppo keikauttaa eri asentoon, kuten makuulle jos on unien aika. Myös aisan puolta ja siten työntösuuntaa on vaivatonta vaihtaa. Olen kääntänyt aisan pois tieltä esimerkiksi ahtaissa kahviloissa tai ääriolosuhteissa (lähinnä laskettelurinteen juurella), kun on ollut helpompi työntää vaunuja isot renkaat edellä. Rattaisiin olisi myös järeämmät talvirenkaat, mutta kaupunkielämässä en ole kokenut niitä ainakaan vielä tarpeelliseksi, vaan ollaan pärjätty tavallisilla. 

Bugaboon lämpöpussi oli arvokas, mutta pidimme sitä parhaimpana vaihtoehtona, sillä tavallinen lämpöpussi ei varmastikaan muotoilunsa puolesta istuisi niin hyvin rattaiden kuppipenkkiin. Lisäksi malli sopii muotoilultaan hyvin rattaiden lisäksi myös turvaistuimeen ja onkin nyt kelien kylmennyttyä ollut kätevää siirrellä vauvaa lämpöpussissa autosta rattaisiin ja takaisin. Nollakeleillä ei tarvitse toppahaalaria vauvalle pukea, vaan riittää takki, hanskat ja pipo. Sisätiloissa sitten lämpöpussi ja takki auki, niin vauva ei turhaan paahdu, eikä nukkuessaan herää kun isi koittaa repiä vaatteita päältä. Bugaboon lämpöpussi saa ison plussan kiristettävästä suuaukostaan. Monissa malleissa yläosaa ei saa "suppuun", jolloin kylmä ilma virtaa sisään pussiin. Lämpöpussin sisäpinta on ihanan pehmeää fleeceä ja siinä on kätevä nappikiinnitys, jolla sisällä tai autossa avonaisen pussin kannen saa käännettyä ja kiinnitettyä kauniisti. Bugaboolla on myös arvokkaampi High Performance lämpöpussi, jossa on sekä kevyempi että ohuempi irrotettava päällinen, mutta totesimme, että paksulle untuvapeitolle ei ole Etelä-Suomen talvessa tarvetta, kun aina voi tarvittaessa laittaa paksumman toppapuvun alle.

Meillä oli lämpöpussi myös aikoinaan esikoisen kanssa, mutta emme osanneet hyödyntää sitä (!!) ja se jäi todella vähälle käytölle. Nyt en osaisi olla ilman. Aivan mahtava keksintö ja melkein käy tyytyväisenä lämpöpussissaan köllöttelevää vauvaa kateeksi. 

bugaboo cameleon missoni lämpöpussi

bugaboo cameleon missoni lämpöpussi

bugaboo cameleon missoni lämpöpussi

bugaboo cameleon missoni lämpöpussi

Kommentit