"Eteenpäin!" huusi vauva lattialla (..tai huutaisi, jos osaisi)

Seitsemän kuukautta sitä "rauhallista" vauva-arkea kesti. F alkoi viime viikolla kunnolla ryömimään ja kun pääsi vauhtiin, niin ei mennyt kuin pari päivää, että hän jo hakeutui konttausasentoon. En muistanutkaan, kuinka vikkelä tuollainen sätkyveijari lattialla on. Vielä ollaan alkutaipaleella tätä matkaa, jolloin opitaan istumaan, konttaamaan ja nousemaan tukea vasten ylös. Seuraavan vaiheen tapahduttua mennäänkin sitten jo kovaa.


Saimme vauvan lähtemään liikkeelle, kun aloimme naapurin kanssa hieman kiusaamaan mittanauhalla. Laitoimme mittanauhan metrin päähän ja ei aikaakaan kun F ryömi kullankiilto silmissä uuden mielenkiintoisen aarteen luokse. Tätä toistimme jonkin aikaa ja nyt hän lattialle päästyään ottaa käsiinsä kaiken mitä saa.
Tänä aamuna katsoimme eskarilaisen kanssa aamupiirrettyjä ja F leikki lattialla. Välittömästi kun silmä vältti, niin hän oli aloittanut DVD kaapin siivousoperaatin ja repinyt läjäpäin levyjä lattialle. Joten olkaahan tarkkana näiden pikkuveijareiden kanssa, kun he alkavat liikkumaan. He taatusti syö tai ainakin koemaistaa kaiken mitä käsiinsä saa. Suuhun eksyy pölypallojen lisäksi ruoantähteet syöttötuolin alta, jollei mäyriksemme ole ehtinyt paikalle herkuttelemaan ensin. 
TV-tason DIY vanerikehys sai hieman kyytiä, sillä poika hieman retuutti jiiriliitoksista levyjä ja sauma repesi. Niin ja jos joku haluaa lainata lattianpesijää, niin me voidaan tulla auttamaan. Pikkuveijari kuolaa sen verran paljon, ettei tarvitse kuin mahan alle laittaa pukluliina ja jo lattiat puhdistuu.

Kommentit