Perinteinen kalakeitto on maistuva perusruoka, joka sopii niin arkeen kuin viikonloppuun. Joskus mietittiin vaimoni kanssa, miten arkisen kalakeiton saisi nostettua toiselle tasolle. Päädyimme ostamaan savustettua lohta ja lisäämään keittoon vielä koskenlaskija murupussin. Kokeilimme ja se oli siinä. Muuta reseptiä ei ollakaan sen jälkeen käytetty ja ajattelin sen viimein täällä jakaa.
Kalakeitto
650 g perunoita
550 g savukalaa
1 kpl sipulia
2 kpl porkkanaa
9 dl vettä
9 dl vettä
nippu tilliä
2 dl paksumpi ruokakerma
1 pss koskenlaskija voimakas murupussi
1 kpl kalaliemikuutiota
2 kpl laakerinlehteä
9 kokonaista mustapippuria
suolaa
voita
voita
Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Kuori perunat ja paloittele. Laita kattila liedelle ja sulata lusikallinen voita, lisää hienonnettu sipuli. Kuullota sipulia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes ne ovat pehmenneet, älä polta. Lisää perunat sekä porkkanat joukkoon ja sekoita. Lisää vesi, mausteet ja kalaliemikuutio. Keitä kannen alla n. 10 min kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsenneet. Pilko kala reiluiksi paloiksi. Lisää keittoon savukalat, kerma ja koskenlaskijapussi. Hauduta 5min, jotta koskenlaskijamurut ovat sulanneet ja kalan palat lämmenneet. Lisää vielä hienonnettu tilli ja nokare voita.
Kommentit
Lähetä kommentti