Lounastreffit #5: Kauppahalli

Jatketaan lounastreffien sarjaa. Ei voi nykyään jättää ohittamatta Turun Kauppahallia, joka on faceliftin ja tilojen uudelleenjärjestelyn myötä saavuttanut ihan uudenlaista suosiota, ja on nykyisin trendikäs ja mielenkiintoinen lounaspaikka, josta saa samalla hankittua tuoreet kalat, leivät, lihat tai mitä nyt tarvitseekaan.

Uuden Alkon lisäksi toiseen päähän rakennettiin oikea ravintolamaailma, missä todellakin on jokaiselle jotakin. Ravintolat ovat keskitetty niin, että niiden keskelle jää yhteinen ruokailutila ja jokainen voi ottaa eri ravintoloista ruokaa. Lisäksi hallissa voi ruokailla myös esimerkiksi kalakauppojen yhteydessä olevilla baaripöydillä, mikä onkin hyvin suosittua, eikä syyttä. Hallissa on muuten tarjolla lounas myös lauantaisin!


Kävimme viikon sisällä kahdesti hallissa leipäostoksilla ja lounaalla. Lauantaina olimme liikkeellä koko perheen voimin ja ajatuksena oli syödä kalalounas S.Wallinilla. Monella muulla taisi kuitenkin olla samat suunnitelmat, sillä ihmisiä oli jonoksi asti, joten siirryimme toisen kalaliikkeen puolelle Herkkunuottaan. Sielläkin oli ruuhkaa, mutta pienellä odottelulla saimme koko perheelle paikat.
  
Lauantaina oli Herkkunuotassa tarjolla kolmen kalan keittoa sekä siikaa ja kukkakaalipyrettä. Päätimme jakaa aikuisten kesken nuo molemmat, jotta päästään maistelemaan molempia. Ruoat olivat erittäin herkullisia ja siika-annoksessa oli makujen lisäksi panostettu esillepanoon ja annoksen runsaaseen kokoon. Eskarilaiselle ei hallista käy mikään muu vaihtoehto, kuin Kado Sushi, sillä hän on hieman fanaattinen, joten hän sai tälläkin kertaa sushinsa.Viikolla kävimme uudestaan vaimoni ja vauvan kanssa lounastamassa kauppahallissa. Minun teki mieli tulista ruokaa, joten valitsin meksikolaisen La Victorian, joka kuuluu suosikkeihini hallissa. Annokseni oli enchiladas rojas eli kanalla täytetty maissitortilla ancho- ja guajillo-chilikastikkeella, ranskankermaa, salaattijuustoa ja sipulia. Tulista meksikolaista katuruokaa parhaimmillaan. Vaimoni valitsi Roots Kitchenin, joka on erityisesti Aasian ja Lähi-idän makuja yhdistelevä kasvisruokaravintola. Lounaaksi oli kookos redcurrya juureksista, kasviksista ja tofusta, friteerattua kukkakaalia ja tuoreita yrttejä. Vaimo on kehunut Rootsia monet kerrat, joten oli kiva päästä vihdoin maistelemaan. Annoksessa oli maut kohdallaan ja sopivasti myös tulisuutta. 


 

Aiemmat lounastreffit: Hello!Taco Nito, Ludu, Pub Niska.

Kommentit

  1. Pitääpä käydä testaamassa tämä kauppahalli seuraavan kerran, kun tulee asiaa Turkuun. Kuvien perusteella ainakin ruoka on näyttänyt hyvinkin maukkaalta.
    Asun itsekin kaupungin keskustassa, mutta lounas tulee useimmiten syötyä työpaikalla eväsrasiasta. Pitäisi kyllä alkaa testailemaan enemmän virkistykseksi lähikulmien lounaspaikkoja!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti