Puolivuotiaan elämää

F eli tuttavallisemmin Fefe, on kohta jo mahtavat 7 kuukautta. Isoveljen kanssa olemme jo suunnitelleet, että jos vauva alkaa joskus pelaamaan futista, niin hänen pelipaitansa selkään sopisi hyvin nimi Féfé. Jotta ei ihan eksytä aiheesta, niin voisin kertoa hieman, miten elämä puolivuotiaan kanssa sujuu ja mitä uutta on opittu ja yritetään oppia. 


Vauvamme on alkanut harjoittelemaan konttausasentoa. Peppu pystyssä hän yrittää puristaa itsensä suppuun ja sen jälkeen ponnistaa itsensä eteenpäin. Hieman hän pääseekin jo liikkeelle tällä tyylillä, ja jos hänen eteensä laittaa lelun tai tutin niin ennemmin tai myöhemmin hän on sen itselleen saanut. Eteenpäin pääseminen onnistuu hieman paremmin sängyn päällä, koska pehmeä alusta antaa lisää ponnistusvoimaa ja hän pyörii ja hyörii sängyssä aina tyytyväisenä. 


Sormiruokailu aloitettiin muutama päivä sitten maistelemalla kurkkua, banaania ja kiiviä. En tiedä johtuiko se siitä, mutta viime päivinä soseet ei olekaan sitten enää maistuneet ja ruokailu on ollut yhtä tuputtamista ja houkuttelemista. Painon nousu oli jo viime neuvolassa hieman hidastunut, joten jotain oli tehtävä. Päätimme yrittää sormiruokailua ihan tosissaan ja vaimo onkin googlettanut kaiken maailman reseptit läpi ja kokkaillut vauvalle erilaisia pötköjä, pihvejä ja pannareita. Vauva on tykännyt maistella omin sormin, eikä tunnu häiritsevän ruoan uusi koostumuskaan. Sanotaanko näin, että ruokaa on kuitenkin enemmän lattialla kun suussa. Sormiruokailussa on positiivista, että voi itse syödä samaan aikaan, mutta silmä tarkkana pitää tietysti vahtia, ettei vahingossakaan suuhun osu liian suurta palaa. Kaksi komeaa hammastakin on nyt sitten päässyt vihdoin töihin. 

Parhaat reseptit on löytynyt Simppeli Sormiruokakeittiö -blogista. Myös eskarilainen on toiminut makutuomarina ja hyvin maistuu isommallekin. Jos on kiinnostuneita, niin voisin muiden reseptien ohella jakaa myös näitä vauvan sormiruokia?


Vauvan "apinaeväs" ja kasvispihvit

Jauheliha-couscous-pötköt

Ihan oikean ruoan lisäksi vauvan elämää on viime aikoina ilostuttanut Bugaboon vaunukopasta rattaisiin siirtyminen. On ilo katsoa hänen ilmeitään, kun hän näkee ihmisiä kadulla tai kuljemme bussilla ja hän saa katsoa ohi viuhahtavaa maisemaa. Ajattelin kertoa Bugaboon ratasosasta ja lämpöpussista tarkemmin lähiaikoina, sillä yhdistelmä on erittäin näppärä ja ratasosaan siirtymisestä on ollut käytännönhyötyä myös vanhemmille. 

F on alkanut entistä enemmän näyttää omaa iloista luonnettaan. Pääosin hän on tyytyväinen ja hymyileväinen, mutta on ilmennyt myös asioita joista hän ei pidä. Pahin kaikista on pipo. Tämä ymmärrettävästi hankaloittaa hieman arkea Suomen talvessa. Parhaimmat kikatukset ja leveimmän hymyn saa aikaan isoveli. Lempilelut on kovia, jotta tulee lattiaan hakatessa ääntä ja niiden pitää sopia hyvin suuhun. 

Kommentit

  1. Sormiruokareseptit kiinnostaa! T: K & A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavaa. Laitan resepteistä postauksen mahdollisimman pian.

      Poista

Lähetä kommentti