Sormiruokareseptejä vauvalle

Vauvan ruokahaluttomuuden vuoksi aloimme kokeilla sormiruokailua soseruokien ohessa, ja ainakin meillä tämä yhdistelmä toimii ja vauva on taas syönyt hieman paremmin. Lupailin viikko sitten laittaa jakoon testaamiamme sormiruokareseptejä. 

Vaimo on ollut meillä sormiruokavastaava ja kaikki ohjeet on otettu erinomaiseksi havaitusta Simppeli Sormiruokakeittiö -blogista, osaa hieman soveltaen. Nämä reseptit sopivat sormiruokailun aloittaville vauvoille eli n. 6 kk ylöspäin ja ovat lisäksi maistuneet myös koemaistajana toimivalle eskarilaiselle.

  

Vauvan lohipihvit
12 kpl

150 g ruodotonta lohta
1 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl öljyä
1 muna
1,5 dl riisihiutaleita
1 rkl tillisilppua

Soseuta lohi, vesi, sitruunamehu, öljy ja muna. Lisää joukkoon riisihiutaleet ja tillisilppu. Anna turvota 10 min. Nostele pihvitaikinaa lusikalla pellille ja tasoita. Paista 200 asteessa 15-20 min. Voit toki käyttää muutakin kalaa. Alkuperäisessä ohjeessa oli lohen sijaan ahventa.

 

Vauvan apinaeväs
5-6 patukkaa

1 kypsä banaani
n. 1 dl riisihiutaleita
1 rkl kookoshiutaleita
1 rkl kookosöljyä

Muussaa banaani haarukalla, lisää muut aineet ja muotoile 5-6 patukkaa. Anna turvota 10 min. Paista 200 asteessa 10 min.   


Vauvan banaanipannukakku

2 banaania
4 munaa
0,5 dl kaurahiutaleita (tai muita lapsellesi sopivia hiutaleita)
2 rkl öljyä (esim rypsiöljyä)

Soseuta aineet sauvasekoittimella. Voit halutessasi lisätä taikinan joukkoon noin desin marjoja tai hedelmäpaloja. Kaada vuokaan (noin 20 x 30 cm). Paista 200 asteessa 10-15 min.  


Vauvan kasvispihvit

3 dl vettä
1 dl riisihiutaleita
1 porkkana
1 rkl sipulisilppua
1 dl herne-maissi-paprika sekoitusta
1 muna
1 rkl öljyä

Laita vesi (3 dl) kiehumaan. Kuori porkkana ja raasta se. Pilko pala sipulia silpuksi. Laita porkkanaraaste, sipulit ja riisihiutaleet kiehuvaan veteen ja keitä noin 5 min. Lisää joukkoon herne-maissi-paprika, muna ja öljy. Nostele taikinaa pellille siten, että yhteen pihviin menee noin ruokalusikallinen taikinaa. Paista 225 asteessa 15 min.   


Vauvan jauheliha-coucous-pötköt
 25 kpl

400 g jauhelihaa
100 g palsternakkaa
100 g porkkanaa
200 g kukkakaalia
1 dl vettä
1 dl couscousta
1 dl vettä 
2 rkl öljyä
1 dl tomaattimurskaa
1 rkl kuivattuja yrttejä

Kuori porkkana ja palsternakka, raasta ne. Laita vesi (1 dl) kiehumaan. Pilko kukkakaali ja keitä noin 5 min. Kaada neste pois ja soseuta esim puunuijalla. Laita vesi (1 dl) kiehumaan. Kaada couscous kulhoon ja kiehuva vesi sen päälle. Anna  turvota hetki, lisää öljy ja seikoita. Sekoita kaikki aineet jauhelihan joukkoon ja lisää tomaattimurska ja yrtit. Muotoile taikinasta noin 25 pötköä. Paista 200 asteessa noin 30 min.

Kommentit