Luminen laskiaissunnuntai

Rinteillä jälleen. Hiihtolomaviikon lopuksi päätimme naapureiden kanssa lähteä testaamaan Meri-Teijon rinteet, olihan luntakin satanut jo neljä päivää putkeen. Rinteillä pitää käydä mahdollisimman useasti, koska talvi on lyhyt ja sää täällä etelässä on erittäin vaihteleva. 


F meni päiväksi isovanhempien hellään huomaan ja me muut lähdimme tunnin ajomatkan päähän laskemaan. Olimme etukäteen jo katsoneet, että siellä on laskiaistapahtuma ja kaikkea kivaa lapsille mm. tuubimäki ja lumisählyturnaus, jossa pojat olivatkin pelaamassa ja saivat palkinnoksi taskut täyteen karkkia.

Päätettiin ottaa kerrankin omat grillauseväät mukaan, ettei tarvinnut elää taas makkaraperunoilla. Oli kyllä mukavaa grillailla kaikessa rauhassa ja jutella naapureiden kanssa niitänäitä, lasten leikkiessä lumihangessa. Eskarilaisella taitaa mennä laskiaiset ja Runebergin päivät sekaisin, sillä makkaraa paistaessa hän kyseli kiinnostuneena kovaan ääneen onko "ryyneberit" jo valmiita viitaten naapureiden ryynimakkaroihin. Hämmentynyt pikkumies ihmetteli mitä nauretaan, kunnes selitettiin tämä pieni sekaannus.


Rinteet olivat Ellivuoren tapaan mukavan pitkiä ja ehti muutaman kerran kääntyäkin ennen uutta hissinousua. Eskarilaisella on jo sen verran taitoa ja rohkeutta, että on haastavaa saada hänet ymmärtämään, ettei epämääräisille metsäreiteille ja isompiin hyppyreihin saa mennä, onhan hän vasta 6-vuotias. Ostettiin hänelle jokin aika sitten uudet sukset, ja pidempien suksien myötä vauhtikin kasvaa siinä sivussa. Asiaa ei auta yhtään, että laskukaverina oli eilen teini-ikäinen poika, jolla kuitenkin kymmenen vuoden laskukokemus ja siten eri säännöt rinteessä. 

Kommentit