Roast Chicken

broileri roast chicken resepti

Me tehdään noin kerran viikossa kanaa ja tällä yksinkertaisella ohjeella valmistettu kokonainen kana on koko perheen suosikki. Vaivatta valmistuva kana on rapea pinnalta ja mehukas sisältä. Makua parantaa muutama niksi, joita olen blogeista ja eri kokkiohjelmista napsinut ja yhdistellyt. Keitetty sitruuna kanan sisällä tuo mehevyyttä ja nopeuttaa kypsennystä. Pyrin aina ostamaan maustamattoman kanan, johon teen itse erinomaisen mausteseoksen, mutta kuinka ollakaan kanat olivat kaupasta loppuneet ja jouduin tällä kertaa ostamaan valmiiksi maustetun. Joten tällä mennään.

Tällä hetkellä lempimausteeni kanan kanssa on 5-mausteseos5-mausteseos on kiinalainen mausteseos, jossa on anista, fenkolia, paprikaa, kanelia ja inkivääriä. Seoksissa käytettävät mausteet vaihtelevat kulttuurialueittain. Maustetta myy ainakin Turun Kauppahallin etniset liikkeet.

broileri roast chicken resepti uunikana

Roast Chicken

1,4 kg maustamaton kana tai tässä tapauksessa yrtti-pippurikana
3-4 rosmariinin oksaa
1 kpl sitruuna
ripaus suolaa
oliiviöljyä 

 Laita uuni 200 asteeseen ja ota kana jääkaapista. Laita kasariin vettä ja kiehauta se. Viiltele sitruunaan muutamia viiltoja ja pane se kiehuvaan veteen n. 10 minuutiksi, jotta se pehmenisi ja toisi  lisää makua kanaan. Laita kana vuokaan ja viiltele siihenkin pitkiä viiltoja, jotta kana saisi lisää makua. Kun sitruuna on pehmennyt, ota se pois kasarista ja työnnä sitruuna viillot ylöspäin kanan perästä sisään. Valele rosmariinin oksiin oliiviöljyä, jotta ne eivät palaisi uunissa heti. Työnnä oksat sitruunan kaveriksi. Valele pinnalle vielä ripaus suolaa ja oliiviöljyä, ja hankaa mausteet viiltoihin. Laita kana uuniin 45 minuutiksi. Ota kana pois uunista ja valele lusikalla pohjassa olevalla nesteellä kanaa. Laita vielä 30 minuutiksi uuniin. Paista kunnes pinta on rapea.


Mausteseos kanalle

suolaa
pippuria
1-2 rkl 5-maustetta
oliiviöljyä
1 kpl sitruunaa
3-4 rosmariinin oksaa   

Valmista kana samalla tavalla, kuin valmiiksi maustettu kana, mutta hiero mausteet kanan pintaan hyvin ja laita uuniin. broileri roast chicken resepti uunikana


broileri roast chicken resepti uunikana

Kommentit