Rutiinit kunniaan!


Tehdäänkö teilläkin se aina samalla tavalla? 
Kerran viikossa samaa kaavaa toistaen? 
Kumpikin tietää omat vastuualueensa ja miten hommat hoidetaan maaliin. 
Tänään olisi taas se päivä viikosta. 

..Nimittäin siivouspäivä!! Imurointi ja pölyjen pyyhkiminen, sen meikä todellakin osaa. Vai osaanko..? Mitä pidempään olen ollut kotona vauvan kanssa, sen laiskemmiksi aamupäivät ovat menneet. Voisin toki hoitaa siivouksen aamulla, jolloin pieni patukka nukkuu ensimmäiset päikkärit, mutta paskanmarjat, silloin luen päivän lehdet ja syön aamupalan. Todellisuus ja arki on iskenyt tajuntaan ja olen alkanut todella ymmärtämään kollegoitani eli muita kotiäitejä. Työssä käyvät saattavat helposti ajatella, että kotivanhemman rooli on helppo. Aikaa riittää, koti pysyy vaivatta siistinä ja ruoka valmistuu helposti siinä samalla. Väärin! Siivousintoa pitäisi riittää silloin, kun pienokainen nukkuu, koska muuten on täysi työ viihdyttää, vahtia ja vaihtaa vaippaa. Kyllä täytyy sanoa, että sillä pienellä omalla ajalla lapsen nukkuessa tehdään jotain aivan muuta, kuin siivotaan. Sen takia odotan viikonloppua, jolloin meillä siivotaan kerralla kunnolla ja hommaan osallistuu koko porukka. 

Meidän perheessä tilannetta helpottaa se, että kumpikin on nyt kokenut tämän kotivanhemmuuden ja sen ilot ja toisaalta myös haasteet. Ei tarvitse keksiä selityksiä vaimolle, miksi koti on välillä hujanhajan tai ruokana taas kerran helpointa ja nopeinta pastaa jauhelihakastikkeella. 

Toisaalta sotkuisuus ahdistaa. Vietän paljon aikaa kotona ja kyllä se raastaa hermoja jos joka puolella on leluja ja pyykkejä ja pölypallot pyörii nurkissa. Onneksi on siis se säännöllinen siivouspäivä, jolloin hommat hoidetaan tylsästi, mutta varmasti rutiinilla! 
Kommentit

Lähetä kommentti