Kuten eilen jo facebookissa (Urbaani Isä) ja instagramissa (urbaani.isa) vihjailin, luvassa on syntisen herkullinen resepti. On varmaan tullut jo selväksi, että olen todellinen herkuttelija ja rakastan kaikkea makeaa. Tässä ohjeessa yhdistyy makean suklainen brownie ja kinuskinen cookie. Lupaan, että tällä talttuu sekä oma että ystävien makeanhimon hetkessä. Kokemuksesta voin sanoa, että nämä loppuvat kahvipöydästä ensimmäisenä.
Dumle Brookie
Brownie-taikina
100 g voita
150 g tummaa suklaata (74%)
2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl organic cacao jauhoa
ripaus suolaa
Valmista
ensin brownie-taikina. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Lisää
sokerit ja anna seoksen jäähtyä hetken aikaa. Lisää munat samalla
sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja lisää taikinan
joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun
vuokaan ja tasoita tasaiseksi. Itse käytiin uunikokkivuokaa. Laita
brownie-taikina jääkaappiin n. tunniksi, jolloin taikina jähmettyy.
Cookie-taikina
100 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
120 g dumle-makeisia
Tee Cookie-taikina seuraavasti. Vaahdota huoneenlämpöinen voi sekä
sokerit. Lisää muna samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään
ja lisää taikinan joukkoon. Paloittele Dumlet ronskeiksi paloiksi ja lisää
taikinaan. Lusikoi cookie-taikina vuokaan brownie-taikinan päälle ja
paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 30-35 minuuttia. Anna brookien
jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Leikkaa isommiksi paloiksi tai sitten tällaisiksi suupaloiksi. Herkuttele.
Mielestäni maku on parhaimmillaan juuri jääkaappi kylmänä. Jos jostain syystä herkkuja jää syömättä, niin voit laittaa loput palat pakkaseen ja tarjoilla niitä seuraavalla kerralla.
Kommentit
Lähetä kommentti