Koti-isän päivä

Eilinen aamu alkoi katkonaisen yön jälkeen jo seitsemältä. Ei siinä mitään, äijä ylös ja unihiekat pois silmistä. Vaipanvaihdon jälkeen otettiin hyvä asento sohvalta ja viltti päälle. NHL matsin viimeinen erä telkkarista vielä pyörimään ennen muiden heräämistä. NHL:n katsominen on tullut pienelle tutuksi silloin, kun hän herää jo seitsemältä. Nyt on tullut kovaa tahtia uusia hampaita niin valitettavasti se on heikentänyt yöunia.


Aamupäivällä tuttujen aamurutiinien jälkeen aloin maiskuttelemaan mielessäni mahdollisuutta mennä testaamaan pienen kanssa treenit crossfit-salilla. Kympiltä sisään ja kahdeltatoista ulos. Ei olisi paremmin voinut mennä. Fefe oli mallioppilas ja sain rauhassa treenata raakaa ylöstyöntöä ja rengasdippejä. Hän viihtyi rattaissa leluilla leikkien koko tuon ajan ja lounastakin nautittiin treenien välissä. Tästä tulee varmasti tapa ja tulee helpottamaan meidän iltakiireitä jatkossa. Treenikaveritkin kävivät höpöttämässä hänelle ja vauva viihtyi kaikin puolin hyvin, kiva juttu. 


Iltapäivällä haettiiin eskarilainen ja päivä kului ihan tavallisesti hengaillessa, leikkiessä, änäriä pelaillessa ja MM-kisoja vilkuillessa. Norjalaiset on kyllä kovia. Ruoaksi nautittiin pastaa ja savupaprika-jauhelihakastiketta. Pienempi sammahti söpösti viereeni sänkyyn.Minä koitin lasten viihdyttämisen lomassa tehdä rästissä olevia ruotsin ja äikän tehtäviä illan iltalukiota varten. Täytyy rehellisesti sanoa, että ruotsin epäsäännölliset verbit ei oikein nappaa juuri nyt, joten tuuppasin melko nopeasti kirjan syrjään ja aloin lukemaan äidinkielen kurssia varten Miika Nousiaisen Juurihoitoa. 


Illalla muu perhe suuntasi eskarilaisen laskettelukouluun ja minä pakkasin reppuni ja laahustin keskustaan koululle. Eilen ruotsissa oli aiheena sanajärjestykset ja ne hemmetin epäsäännölliset verbit. Äidinkielessä käsiteltiin eri tekstilajeja ja juttutyyppejä. 

Kotiin tultuani vanhempi poika jo nukkui ja pienempi iloisesti viihdytti meitä vielä kymmeneen asti nukuttuaan hieman myöhäiset päikkärit rinteillä. Katsoimme vielä jokusen jakson SKAM-sarjaa Yle Areenasta. Mahtava sarja, josta tulee omat teinivuodet mieleen.

Kommentit