Testissä perhekahvila LeikkiläOlen jo jonkin aikaa yrittänyt saada aikatauluja sopimaan ystäväni kanssa, sillä hän on koittanut houkutella minua ja Fekkua keskustan Leikkilään. Forum-korttelissa sijaitsevassa tilassa toimii Turun Seudun Mamien vetämä perhekahvila. Olen jo aiemmin kertonut (täällä ja täällä), että kotona vietetty vauvavuosi on ollut opettavainen ja mielikuvat koti-äitiydestä tai -isyydestä ovat romuttuneet pala palalta. Täytyy myöntää, että olen ollut ennakkoluuloinen myös perhekahviloista. Ennen viimeviikkoista käyntiä kuvitelmissani oli, että keskustelunaiheet pyörivät lähinnä imetyksen, vaipanvaihdon ja vauvojen kehityksen ympärillä. Olin täysin väärässä! Vastaanotto oli todella lämmin ja minulle kerrottiin sisään tullessani välittömästi, missä voi vaihtaa vaipan ja mistä saa hakea kahvia pientä maksua  vastaan.


Paikalla oli kymmenkunta äitiä ja yksi isä. Kaikki joivat kahvia rennolla meiningillä eri ikäisten lasten leikkiessä sulassa sovussa. Ainoana miehenä ja isänä sovin joukkoon hyvin ja juttua riitti. Oli mukava kuulla muiden samanikäisten tuttisuiden kuulumisia ja nähdä, miten eri kehitysvaiheissa he ovat.

Lapsille Leikkilä on juuri sopivan kokoinen temmellyspaikka tai pikemminkin olohuone, missä voi hyvin harjoitella konttaamista. Tiloissa on tarjolla kahvia pientä maksua vastaan ja mahdollisuus syödä omia eväitä tai käydä vaikka vaan varikkotauolla vaihtamassa vaippaa.


Leikkilä on mitä parhain paikka sosiaaliselle kanssakäymiselle ja vaikutti siltä, että moni olikin sopinut treffinsä juuri Leikkilään. Heti yhdeltätoista ovien auettua rivissä oli jo viidet vaunut ja tunnin sisään tuli vielä samanmoinen vaunuarmeija lisää.


Oman lapsen kohdalla leikkiminen jäi harmittavan lyhyeen, sillä hän nukkui juuri päiväunia ja heräsi vasta hieman ennen kuin piti lähteä hakemaan eskarilaista eskarista. Vauva otti kyllä ilon irti siitä lyhyestäkin ajasta, minkä hän  ehti tutkia uusia leluja ja seuraamaan konttaavia lajitovereita. Hänen silmistään oikein hehkui ilo ja riemu, kun pääsi ihmettelemään uutta paikkaa.

Leikkilä on kätevästi ydinkeskustassa ja osa varmasti käyttää Leikkilää ihan vaan hengähdyspaikkana shoppailureissun yhteydessä. Varmasti tulen jatkossa kuluttamaan aikaa ja Fefen pattereita Leikkilässä. 

Kommentit