Vauvan kanssa reissussa - etelään



Mitä kaikkea pitääkään huomioida, kun vauvan kanssa lähtee matkalle. Olimme viime kesänä Kreikassa, kun vauva oli vasta parin kuukauden ikäinen. Kyselimme etukäteen neuvolasta uskaltaako niin pienen kanssa reissata ja saimme vastaukseksi kannustusta lähteä rohkeasti matkaan. Vauva oli vielä niin pieni, että hän nukkui paljon ja ruokakin kulki täysimetyksen ansiosta kätevästi mukana, ja oli varmasti oikean lämpöistä ja puhdasta.


Päätimme lähteä vähän extempore matkalle naapureiden kanssa ja samalla pääsin pakettimatkaneitsyydestäni. Ennakkoluuloistani poiketen täytyy todeta, että vauvan kanssa reissatessa pakettimatka oli täydellinen, sillä ei tarvinnut miettiä kuljetuksia, aikatauluja jne. Satuimme myös tarvitsemaan lääkäriä ja matkaoppaiden ansiosta suomenkielinen lääkäri oli helposti saatavilla jopa suoraan hotellihuoneeseen.

Lentomatkoja emme oikeastaan jännittäneet laisinkaan ja matkat menikin molempiin suuntiin leppoisasti nukkuen ja hereillä ollessaan muita ihmisiä ihmetellen. Etukäteen mietitytti mitä ja miten paljon vauvalle pitää pakata tarvikkeita ja vaatteita mukaan. Kuumuus ja aurinko oli myös huolenaiheena, mutta onneksemme Rhodoksen saarella kävi jatkuvasti pieni tuulenvire, minkä ansiosta ilma oli raikasta eikä olotila päässyt liian kuumaksi.


Yleensä hotellia valitessamme kriteereinä on sijainti ja hinta, sillä hotelli on vain nukkumista varten. Vauvan kanssa reissatessa kannattaa kuitenkin miettiä hotellia mukavuudet edellä, koska todellisuudessa hotellin altaalla ja lähellä ilmastoitua hotellihuonetta on helpointa ja huolettominta viettää aikaa. Lähdimme kaupungin vilinään yleensä vasta illemmalla. Vaikka pakkasimme vauvalle mukaan vaikka ja mitä, niin F tarvitsi hyvin vähän vaatteita, sillä hän makoili varjossa pääsääntöisesti pelkällä vaipalla ja hellehatulla.


Tiedostimme auringon vaarat ja olimme todella tarkkana, että vauva oli koko ajan varjossa. Huolellisuudesta huolimatta hänen naamansa alkoi punoittaa ja jouduimme muutaman lomapäivän jälkeen käymään lääkärillä. Paikallinen lääkäri ihmetteli suuresti, että meillä Suomessa ei lainkaan suositella aurinkorasvoja vauvoille, sillä etelän auringossa varjossakin voi palaa. Kosteusvoiteen avulla punoitus laski onneksi nopeasti, mutta pelästyimme kyllä pahasti.


Auringon lisäksi on huomioitava vauvan juottaminen. Kuumuudessa pieni vauva kärsii nopeasti nestehukasta, mutta onneksi ruokahalua riitti ja F sai helposti tarpeeksi nestettä.

Vauvan tai yleensäkin lasten kanssa reissaaminen poikkeaa luonnollisestikin paljon aikuistenreissuista. Kannattaa varata kaikkeen paljon aikaa ja lomailla rennolla asenteella. Siten välttyy kireiltä pinnoilta ja lomasta nauttii niin aikuiset kuin lapsetkin.

Yhteistä kesän Kreikan matkalle ja viime viikkoiselle Levin matkalle oli valitettavasti tuliaisiksi tuotu vatsatautivirus ja tämän viikon alkupuolisko onkin mennyt vuorotellen sängynpohjalla. Kreikan matkalla vauva onnistui onneksi välttämään taudin, mutta tällä kertaa juuri hän oli se joka pöpön jostain nappasi. Sen siitä saa, kun jokaisen huoltoaseman likaisia syöttötuoleja pitää maistella. Yök.

Kommentit

  1. Hyvä postaus! Itse tykkään reissata todella paljon ja tämä on mietityttänyt useita kertoja.
    Jokainen lapsi on erilainen ja kaikkien kanssa reissaaminen ei onnistu, mutta toivottavasti meidän lapsi on helppoa reissuseuraa :)

    Hyvä huomio tuo pakettimatkailun hyvä puoli + lääkäri.

    https://faijahommia.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi. Vanhempana, kun muistaa ottaa rennon asenteen matkalle mukaan niin vauvan kanssa reissaaminen onnistuu varmasti.

      Poista
  2. Monta hyväksi havaittua vinkkiä olit saanut koottua yhteen postaukseen. Kirjoitus tuli myös hyvään saumaan sen suhteen, että kolmannen tenavan eka ulkomaanmatka häämöttää lähitulevaisuudessa. Silloin junnulla on ikää nelisen kuukautta. Kiitos kirjoituksesta siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno homma ja toivottavasti vinkit auttavat teitä hyvään ja rentoon matkaan.

      Poista

Lähetä kommentti