Ajatuksia töihin paluusta

Kohta toukokuu vaihtuu kesäkuuksi ja elämää koti-isänä on 10 kuukautta takana ja vielä 3 kuukautta edessä. Ajattelin aluksi, että miten saan aikani kulumaan pienen pojan kanssa, mutta aika on mennyt kuin siivillä. Minulta usein kysytään, milloin palaan töihin ja millä mielin jätän koti-isä roolin. Vaikka vauvan hoitoa kotona on edessä vielä koko kesä, niin ajatukset ovat kuitenkin alkaneet pikku hiljaa pyörimään jo syksyssä. 

koti-isä isä hoitovapaalla perhevapaa vanhempainvapaalla

Aika vauvan kanssa kotona on ollut todella ihanaa, erityistä ja kaikkien levottomien öiden ja yösyöttöjen arvoista. Ajatus töihin paluusta ei kuitenkaan sen kummemmin ahdista, sillä pidän työstäni todella paljon ja minulla on maailman parhaat työkaverit. Toivon siis, että syksyiset muutokset tulevat menemään sujuvasti. 

Minulla on töihin erityinen side, sillä työkavereihin kuuluu parhaita kavereitani, mukaan lukien pomoni. Olen tästäkin syystä ollut säännöllisesti yhteydessä työpaikkaani ja saanut sellaisen käsityksen, että minua vähän kaivattaisiin siellä. Kesä on perinteisesti kiireisintä aikaa, mutta pojat joutuvat nyt hetken vielä pärjäämään ilman minua. Ristiriitaisissa fiiliksissä lähden viimeiseen koti-isä kesään, sillä pidän superpaljon niin koti-iskäilystä kuin työnteostakin. Hikiset tunnit tehdaskoneiden ääressä ja styroksihippuja kalsareissa vai vaipanvaihtoja aamutreeneissä ja vauvan kanssa hölmöilyä kotona, molemmat ovat omalta osaltaan mahtavaa puuhaa. Toki valehtelisin, jos väittäisin, etteikö kunnon palkka houkuta takaisin työelämään, sillä eihän kodinhoidontuella kuuhun mennä. Jään erityisesti kaipaamaan tältä hoitovapaalta hitaita aamuja, vauvan kanssa muodostuneita rutiineja ja vapautta, kun voi koska vaan lähteä lounaalle, tavata ystäviä, muuttaa suunnitelmia lennosta ja olla vaan.


koti-isä isä hoitovapaalla perhevapaa vanhempainvapaalla

Syksyllä tulee olemaan monia mullistuksia meidän elämässä ja erityisesti arjessa, sillä töihin paluu vaikuttaa luonnollisesti myös vauvaan, joka aloittaa päiväkotiuransa. Lisäksi eskarilainen ei ole kohta enää eskarilainen, vaan koululainen, mikä on tietysti iso muutos. Lisäksi kaikilla on omat harrastuksensa ja  yksi huolenaiheista onkin, mihin väliin jatkossa sijoitan niin mukavasti menneet aamutreenit. Arkemme mullistavia juttuja ja tarinoita on varmasti luvassa bloginkin puolella syksyllä. 

koti-isä isä hoitovapaalla perhevapaa vanhempainvapaalla

Kommentit

 1. Minullakin on lämmin suhde työpaikkaani, ei tosin varmasti yhtä lämmin kuin sinulla tekstisi perusteella. Ja viimeisinä viikkoina ennen töihinpaluuta kelasin juuri samanlaisia fiiliksiä kuin sinä nyt. Yllätys oli varsin iso, kun huomasin, että töihinpaluu tuotti isomman "pudotuksen" kuin töistä kotiin jääminen. Jälkikäteen vähän miettinyt, että asia saattaa olla sama kuin pitkän ulkomaan komennuksen kanssa: lähteminen tuntuu etukäteen vaikealta, mutta loppujen lopuksi palaaminen on se vaikeampi. Maailmankuva ehtii muuttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisaita sanoja, aika näyttää miten omalla kohdalla paluu töihin menee.

   Poista
 2. Mukava lukea mietteitä koti-isä ajastasi ja sen loppumisen tunnelmista. Itselläni alkaa oma koti-isä aika syksyllä. Vuoden verran meinasin nauttia ajasta esikoispoikani kanssa kotona. Blogi on myös viritteillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Antti ja mielettömän hienoa kuulla, että blogiini on eksynyt muitakin koti-isiä tai sellaiseksi aikovia. Tämä on ollut upeaa aikaa.

   Poista
 3. Tuohan on mahtavaa, että työkavereina on mukavia ihmisiä. Meilläkin töissä tehtaalla on melkein kaikki tosi mukavia. Varsinkin ne liukulaakereiden ja muiden osien vaihtajat.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti