Parasta kahvia Turussa

Wikipedian mukaan suomalaiset ovat maailman suurimpia kahvinkuluttajia ja vuonna 2011 kahvia kului keskimäärin 10 kg per asukas. Suosituimpia kahveja lienee edelleen perinteiset Juhla Mokat ja Kulta Katriinat, mutta onneksi kahvista on tullut Suomessa viime vuosina suosittua ja trendikästä, eikä erinomaista kahvia enää tarvitse etsiä kissojen ja koirien kanssa. Pidän tummapaahtoisesta kahvista ja eritoten Italialaisesta. Ykkösprioriteetti on kuitenkin, että kahvi tehdään käsityönä ja rakkaudella, eikä vain nappia painamalla.  Kaffillarin osalta olen hieman myös lämmennyt miedoimpien aromien kahvilaatuihin. Turku on siinä mielessä onnellisessa asemassa, että meiltä löytyy lukuisia erityyppisiä kahviloita, joissa kahvia tehdään tunteella. 

Vappuaattona käytiin koko perheen voimin herkuttelemassa Bean Barissa ja jokainen tilasi oman suosikkinsa: Aeropress, Cafe Latte ja kaakao kermavaahdolla.

Bean Bar


Parhaat kahvilat Turussa


Turkulaisessa oli kilpailu Turun parhaista kahviloista ja sen voitti odotetusti Cafè Art. Ajattelin listata tähän lempikahviloita, jossa itse tykkään käydä. Kahvin suurkuluttajana ja hieman jopa hifistelijänä minulle on tärkeintä kahvilassa nimenomaan laadukas kahvi, mutta myös herkkutarjonnalla on tietysti väliä.

  • Gaggui Kaffela
  • Cafè Art
  • Bean Bar
  • Kaffillari
  • Latte Cafè
  • Nuvole 
  • Fabbes Cafè
Muutaman vuoden Turussa pyörinyt Kaffillari on suosikkini sen erilaisuuden takia. Kun kesä tulee ja aurinko alkaa paistaa niin  Insta ja Facebook auki, jotta näkee missä kahvia on tarjolla. Talvella pyörä oli usein parkissa Forum-korttelissa PUFin edessä, mutta nyt kevään aikana Kaffillaria pääsee varmasti testaamaan ainakin jokirannassa tai eri tapahtumien yhteydessä.


Parasta kahvia kotona


Ilta-Sanomissa oli muutamia päiviä sitten listaus Helsinki Coffee Festival -tapahtumassa palkituista Suomen parhaasta kahvista ja kahvilasta. Vuoden suodatinkahviksi valittiin Helsinkiläisen pienpaahtimon Rost & Co.:n guatemalainen Finca Montejo, mitä kuvailtiin keskivaaleapaahteiseksi ja tukevarunkoiseksi. Espressoissa voittajaksi selvisi kahvipaahtimo Johan & Nyströmin 5th Estate.

Tällä hetkellä suosin kotona Arvid Nordquistin Reko papua, joka on tummapaahtoinen, hedelmäinen ja voimakkaan makuinen. Välillä käytän myös Kaffa Roasteryn tuotteita, vähän riippuu mielialasta.  Mutteripannussa suosikkini on ehdottomasti italialaisen MarCafen Perla Nera papu, jota saa ainakin Hansakorttelissa Kauppahallia vastapäätä sijaitsevasta Bean Barista.

Kahvia keittäessä kannattaa muistaa nämä pari niksiä, jotka olen blogissa jakanut jo aiemmin.

Gaggui Kaffela

Kommentit