Kostea juhannus

Meidän jengi lähti vähän extempore juhannuksen viettoon Ahvenanmaalle. Lähtö päätettiin nopealla aikataululla, sillä vaimoni vanhemmat ilmoitti hurauttavansa purjeveneellään Maarianhaminaan. Matkaan lähti myös vaimon pikkuveli ja hänen tyttöystävänsä. Laivamatkat menivät erittäin rattoisasti, vaikka molempiin suuntiin laivat olivatkin tupaten täynnä. 


Maarianhamina on tullut meidän perheelle jo tutuksi, sillä olemme käyneet viime vuosina siellä joka kesä, lukuun ottamatta viime kesää, jolloin vauva oli vastasyntynyt. Maarianhamina on kaunis pieni kaupunki, jossa on merellinen tunnelma, hyvää ruokaa ja kivaa tekemistä koko perheelle. Leikkipuistoja on vähän joka nurkalla, keskustan reunalla Lilla Holmenin pikkusaarella on hiekkarannan lisäksi kotieläimiä ja lintuja, venesataman minigolfrata on erityisen hieno ja kävelykadun pikkukaupoista on kiva tehdä löytöjä. Tällä kertaa kuitenkin ruokakauppaa tai jätskikiskaa lukuunottamatta kaikki kaupat olivat kiinni, sillä olimme perillä vasta juhannusaattona iltapäivällä.Oli muuten ilo katsoa tulevan koululaisen sosiaalisuutta ja kielitaitoa, sillä hän löysi laivasta ja Maarianhaminasta ruotsinkielisiä ystäviä. Kotona poika ei ole ruotsintaitojaan näyttänyt, joten olin suorastaan hämmästynyt, kun kuuntelin lasten sujuvaa keskustelua.


Sää Maarianhaminassa helli perjantaina ja pääsimmekin nauttimaan auringosta veneen kannella. Kaupunki muuten oli aika hiljainen ja lähes kaikki kaupat olivatkin sulkeneet ovensa hyvissä ajoin päivällä. Edes Bagarstuganiin ei tällä kertaa päästy pullakahveille. Perjantai-ilta meni rattoisasti minigolfia ja korttia pelaillen, sekä jännitettiin miten sujuu taaperon ensimmäinen veneessä yöpyminen. Hienosti sujui, vaikka hieman normaalia aiemmin hän heräsikin. Lauantaipäivästä ei juurikaan kertomista ole, sillä koko päivän satoi kaatamalla vettä ja päivä sujui tylsästi sisätiloissa. 


Kommentit

Suositut tekstit