Lounastreffit #7: Kuori


Ruoka-aiheiset postaukset blogissa jatkuvat tiiviisti ja tällä kertaa keskitytään kotikaupungin helmeen: Kuoreen. Oikeasti en ole mikään kasvisruokien suurkuluttaja, vaikka olen viime aikoina saanut vegemiehen maineen ystäväpiirissäni, MUTTA nyt pitää käsi sydämellä sanoa, että en ole ikinä syönyt niin maukasta ja hyvää kasvisruokaa, mitä taannoin lounaalla sain Kuoressa.



Tämä Kauppahallin Roots Kitchenin omistajien kasvisravintola on kohtuullisen uusi ja se sijaitsee keskustan ulkopuolella Hämeenkadulla. Ravintolan makumaailmassa yhdistyvät Aasia, Lähi-Itä, Pohjois-Afrikka ja Välimeri, kuitenkin siten, että raaka-aineet tulevat mahdollisimman läheltä. 



Paikka on avara, tyylikäs ja sisustuksen kruuna avokeittiö, josta näkee kokkien hääräyksen. Lounasvaihtoehtoina on keittolounas, salaattilounas ja falafelbaari, jonka itse valitsin. Falafelbaari tarjoillaan oman valinnan mukaan joko leivällä tai riisillä, ja itse otin tällä kertaa riisillä varmistaakseni, että vatsa täyttyy varmasti. (Huoli oli turha!) Riisi ja falafelpyörykät tulivat suoraan kokilta lautaselle, jonka jälkeen annoksen sai täydentää salaattibuffetissa, joka oli vuorattu täyteen erinomaisia erilaisia salaatteja, lisukkeita sekä maittavia majoneeseja, kastikkeita ja tahnoja. Ruoassa oli todellakin makua ja erityisesti hämmästelin, miten majoneesistakin voi saada vegaanisena niin erinomaista. Lounashintaan kuuluu vielä itse leivottua leipää ja Turun kahvipaahtimon kahvia, nam.



Kuoressa on tarjolla arkilounaan ja normaalin ruokalistan lisäksi viikonloppuisin myös aamiaista. Kasvisruoka ja eristyisesti vegaaniruoka on noussut todelliseksi ruokatrendiksi ja Turussakin tarjonta on viime vuosina laajentunut kovaa vauhtia. Kuori on parhaillaan kesälomilla, joten joudutte odottamaan 10.7 asti, että pääsette herkuttelemaan. Myös liharuokien ystävien kannattaa uskaltautua.

Ps. Aiemmat lounastreffit: Hello!, Taco Nito, Pub Niska, Ludu, Kauppahalli ja uusi Panini.

Kommentit

  1. Kuulostaapa hyvältä paikalta ja olenkin jo pidemmän aikaa etsinyt jotain uutta kasvislounaspaikkaa. Meillä on tapana käydä aina työkavereiden kanssa noin pari kertaa viikossa ulkona syömässä lounaalla ja yritämme aina löytää jotain kivoja uusia paikkoja. Tuohan on kiva lisä, että ruoissa ollaan haettu makuja kaukaa, mutta itse raaka-aineet mahdollisuuksien mukaan lähituotantoa. Kiitos hyvästä vinkistä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti