Oluenystävän Tallinna + drinkkejä koeputkista

tallinna olut panimovierailu sori brewing

 Yhteistyössä Ikaalisten Matkatoimisto


Pääsin Tallinnan reissulla käymään elämäni ensimmäistä kertaa panimolla, joka sijaitsee ulkomailla. Erikoisoluiden ystävänä tämä oli kiva lisä meidän polttarireissulle ja koko porukka odotti kierrosta innolla. Sori Brewing sijaitsee noin kilometrin päässä Tallinnan keskustasta Ûlemiste keskuksen takana olevalla teollisuusalueella. Tämä suomalaisten omistama, mutta Virossa majaansa pitävä yritys oli minulle sillä tavalla vanha tuttavuus, että he tekevät Ice Beaver nimistä olutta, jota olen maistellut aiemminkin. Nimi Sori tulee omistajaherrojen olutseuran aikaisilta ajoilta Tampereelta. Vaikka nimessä komeileekin anteeksi pyytelevä sana niin voin sanoa, että yritys tekee jotain ihan muuta kuin pyytelee anteeksi. 

tallinna olut panimovierailu sori brewing

Pyry ja Heikki ottivat meidät sekä kolme muuta ryhmää vastaan ja ohjasivat meidät teollisuushallin kolmanteen kerrokseen. Heikki piti ensimmäisessä hallissa meille tarinan teollisuusalueen ja nimenomaan tämän hallin historiasta. Polttarisankarimme sai samalla Sori Brewing Tallinn sponsoripaidan, mikä on muuten komea. Historiankertomusten jälkeen ryhmämme vietiin itse oluentekohalliin ja siellä saimme tyhjentävän selostuksen, miten olut valmistuu vaihe vaiheelta. Jätkillä on mieletön tietotaito ja he tekevät intohimolla mitä mielenkiintoisempia oluita. Lopuksi pääsimme pubin puolelle maistelemaan heidän valitsemiaan kahta olutta ja kuulimme Pyryn kertomukset näistä. Saimme vielä valita listalta oluet ja valitsin Delirious imperial IPA 8,1% oluen. Virossa laki ei muuten estä panimoa myymästä ulos tuotteitaan, joten samalla olisi saanut hommattua tuliaiset.

tallinna olut panimovierailu sori brewing

tallinna olut panimovierailu sori brewing

Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitseva Drink Bar & Grill on olutharrastajalle unelmapaikka. Drink Barissa on tarjolla pääasiassa sellaisia oluita, mitä muualta Tallinnasta ei saa ja siksi se on mielestäni yksi mielenkiintoisimmista ja parhaista olutpaikoista vanhassakaupungissa. Tarjolla on toista sataa erilaista olutta. Suosittelen myöskin itävaltalaishenkistä Beer Housea joka panee paikan päällä seitsemää erilaista olutta. Tarjolla on myös rehtiä ruokaa ja erilaista viihdettä. 

tallinna olut panimovierailu beer house

Telliskivin alueelta on vinkattava pienpanimoihin erikoistunut Pudel Baar, missä sisustus on pidetty simppelinä ja pääosassa on olut. Saatavilla on niin paikallisten pienpanimoiden oluita kuin erikoisuuksia maailmalta.
tallinna olut panimovierailu pudel bar


Yksi yökerho on pakko vinkata, sillä vanhassakaupungissa sijaitseva Labor Baar on hämärin mesta, missä olen ollut vähään aikaan. Labor Barissa juomat ovat edullisia ja ne tarjoillaan koeputkista ja dekantterilaseista. Kaksikerroksinen yökerho on kokonaisuudessaan valaistu neonvaloilla ja se on erikoisuudessaan näkemisen arvoinen paikka.


tallinna olut panimovierailu labor baar

tallinna olut labor bar

Kommentit