Polttariviikonloppu Tallinnassa

polttariviikonloppu polttarit tallinna
 
Yhteistyössä Ikaalisten Matkatoimisto


Saan kunnian olla lapsuudenystäväni bestman elokuun alussa olevissa häissä. Aloimme helmikuun nurkilla toisen bestmanin kanssa kartoittamaan tulevaa polttaripaikkaa ja kävimme läpi muutamia potentiaalisia vaihtoehtoja. Pidimme Tamperetta viime metreille asti toisena vaihtoehtona, mutta "Etelä-Helsinki" vei voiton. Kohteen valintaan vaikutti halu viettää polttarit ulkomailla, kokonaisuuden hinta, polttariohjelmaan liittyvät mahdollisuudet ja helppous (kuljetukset, matkustusaika jne).Tallinnan osalta yhdistyi nämä kaikki ja tiesin heti, että matka kannattaa varata Ikaalisten Matkatoimiston kautta, koska pakettiin kuuluu laivamatkojen ja hotellin lisäksi myös kuljetukset Turusta Helsingin satamaan.

polttariviikonloppu polttarit tallinna
Park Inn by Radisson Central Tallinn

Otin yhteyttä tutuksi tulleeseen Ikaalisten Matkatoimiston virkailijaan, jonka avulla olen varannut jo viisi onnistunutta matkaa. Vietimme jokunen vuosi sitten polttareita myöskin Tallinnassa ja virkailija muistikin edelliset suunnitelmat erittäin hyvin ja muisti vieläpä, miten minibussiin kirjattiin silloin päätepysäkiksi "Forssa" sataman sijaan. Olimme tällä kertaa aika Matti Myöhäisinä liikkeellä matkan varauksessa, eikä toivomiamme hotelleja saanut enää varattua, joten varasimme minulle uuteen tuttavuuteen Park Inn by Radisson Central Tallinn hotelliin. 


polttariviikonloppu polttarit tallinna sfäär

Polttarit olivat viime viikonloppuna ja ai vitsi miten säät hellivät meitä. Olimme hieman katselleet säätiedotuksia etukäteen ja alkuviikolla näytti todella pahalta, mutta onneksemme ilma kääntyi parhainpäin. Toivoimme terassikelejä, jotta voisimme viettää mahdollisimman paljon aikaa eri ravintoloiden terasseilla. Ravintoloista teen vielä erillisen postauksen, sillä Tallinnassa on monia erinomaisia ravintoloita. Polttarit olivat onnistuneet ja palaan myös niihin lähiaikoina tarkemmin täällä blogissa. 


polttariviikonloppu polttarit tallinna telliskivi
Telliskiven alueella riittää terasseja

polttariviikonloppu polttarit tallinna telliskivi

Hotelli oli enemmän kuin tähdet ja hinta-laatusuhde antoi ymmärtää. Hotelli on erinomaisella paikalla keskustassa aivan Rotermann-korttelin ja Virukeskuksen vieressä, eikä vanhankaupungin laidallekaan ole matkaa kuin alle 500 metriä. Meillä oli käytössä superior, premium ja tavallisia huoneita. Ainakin premium huone, jossa itse yövyin, oli erittäin tilava ja siisti. Isoimmissa huoneissa oli isot ammeet ja yksi ystävistämme kävikin testaamassa ammeen ominaisuuksia ja huhujen mukaan treenaili eskimokäännöksiä. Aamiainen oli myös täydellinen ja runsas: oli smoothiet, tuoreita leipiä, hedelmiä, täyttävämpiä lämpimiä ruokia ja jälkkäriksi sai itse tehdä vohveleita.

Silja Europan maisemahissi oli ennallaan

Paluumatka tehtiin muuten legendaarisella Silja Europalla, jonka varmasti kaikki turkulaiset muistaa. Laiva oli kokenut melkoisen muodonmuutoksen, mutta ikimuistoinen maisemahissi oli vielä paikallaan.

Tallinnassa on aina mukava käydä ja seuraava matka onkin jo suunnitteilla, sillä tuleva koululainen ilmoitti haluavansa myös päästä Tallinnaan. Lasten kanssa emme siellä vielä olekaan vierailleet, joten eiköhän sellainen matka järjesty ja tutkitaan kaupunkia sitten hieman eri näkökulmasta lapsiperheenä.

Kommentit