Ravintolasuosituksia Tallinnaan

ravintolasuositus tallinna ravintola sfäär

  Yhteistyössä Ikaalisten Matkatoimisto


Hyvällä ruoalla on olennainen rooli Tallinnan matkoilla ja niin myös reilun viikon takaisissa polttareissa. Tallinnan ravintolatarjonta on mahtava. Kannattaa vain hiukan suunnitella etukäteen, jotta löytää muuallekin kuin vanhankaupungin ravintoloihin. Trendikkäät alueet, kuten Kalamaja ja Telliskivi sijaitsevat aivan nurkan takana ja ovat täynnä vierailun arvoisia ravintoloita. Tässä omat vinkkini tämän reissun osalta.

ravintolasuositus tallinna ravintola sfäär

SfääR Resto&Store on ehdottomasti yksi lempiravintoloistani Tallinnassa. Rento ja tyylikäs bistro -tyyppinen ravintola, jossa voi syömisen lomassa tehdä vaateostoksia. Lauantai-illaksi ravintolassa oli tällä kertaa ihmeen rauhallista ja meidän ison porukan lisäksi siellä oli vain yksi pariskunta. Laaja viinivalikoima ja erittäin monipuolinen menu on Sfäärin valttikortti. 

ravintolasuositus tallinna ravintola sfäär

ravintolasuositus tallinna ravintola sfäär


Alkuruoaksi valitsin Märjamaan lihatartarin sinappimajoneesilla. Tartar on aina varma valinta ja toimi myös tällä kertaa. Pääruokaa valitessa olin kahden vaiheilla ja päätin viime metreillä ottaa savustettua possunfilettä. Meinasi tulla annoskateus, kun naapurituoleille tuotiin ankanrintaa.  Jälkiruoaksi oli otettava pavlovaa ja tehdä laaduntarkkailua, sillä se kuuluu omiinkin bravuureihin. 

ravintola sfäär tallinna

Ravintola sijaitsee  aivan vanhankaupungin läheisyydessä, Rotermann-korttelin kyljessä osoitteessa Mere pst. 6E. Vahva suositus! Suosittelen myös varaamaan pöydän etukäteen.

Tallinnan uusin trendikaupunkiosa on Telliskivi, jonka suosituimpiin ravintoloihin kuuluu Kivi Paber Käärid, jossa kävimme polttariporukan kanssa lounastamassa.  Kyseessä on kenties Tallinnan ainoa täysin gluteeniton ravintola. Teimme sen virheen, että emme olleet varanneet lounaalle pöytää etukäteen ja näin suurelle porukalle vaikutti olevan mahdoton löytää lounaspaikkaa suositulta alueelta. Onneksi Kivi Paber Kääridiin mahtui! Voisi luulla, että hintataso kuumassa kaupunginosassa olisi hieman normaalia korkeampi, mutta ei suinkaan! Pääruokien hinnat pyörivät siinä kympin molemmin puolin. 

ravintolasuositus tallinna telliskivi kivi paber käärid

ravintolasuositus tallinna telliskivi kivi paber käärid

ravintolasuositus tallinna telliskivi

Alkupalaksi nautin lämpimän salaatin, jossa oli kikherneitä, linssejä, marinoituja vihanneksia ja tuoretta rucolaa sekä pekonisiivuja ja hunajamarinoitua vuohenjuustoa. Pääruoaksi otin muiden vanavedessä chorizo pastan. Pasta olikin mielenkiintoisen erilainen, sillä listaa selatessa emme enää muistaneet, että pastakin on tietysti gluteenitonta. Ruoka oli erinomaista, eikä varmasti jää viimeiseksi vierailuksi.

ravintolasuositus tallinna telliskivi kivi paber käärid

ravintolasuositus tallinna telliskivi kivi paber käärid

Telliskivi sijaitsee aivan Tallinnan juna-aseman takana ja vanhastakaupungista on todella lyhyt kävelymatka, kun kävelee juuri aseman kautta. Taksimatka vanhastakaupungista maksaa noin vitosen verran. Telliskivin alueella vierailun arvoisia ruokapaikkoja ovat edellisen lisäksi esimerkiksi tyylikkyydestään tunnettu F-Hoone ja Sori Brewing panimolta vinkattu aasialainen Lendav Taldrik.

ravintolasuositus tallinna telliskivi

ravintolasuositus tallinna telliskivi

Vanhankaupungin laidalla sijaitsee paljon hehkutettu Rataskaevu 16, joka on noussut monilla listoilla kävijöiden mielestä Tallinnan parhaaksi ravintolaksi. Sinne ei tällä reissulla ehditty, joten uusi retki on tehtävä pikaisesti.

Kommentit

 1. Tosi kivan näköisiä paikkoja :) Tallinnaan nousee koko ajan lisää uusia ravintoloita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olen samaa mieltä. Siksi on mielenkiintoista metsästää uusia ravintoloita minne mennä syömään seuraavalla kerralla.

   Poista

Lähetä kommentti