Vinkkejä vauvantarvikkeisiin pieneen kotiin

Vauva täyttää tällä viikolla vuoden, joten tässä on jo hyvää matkaa kerätty kokemuksia tarpeellisiksi ja turhiksi osoittautuneista vauvantarvikkeista. Asumme suhteellisen tiiviisti kerrostalokolmiossa, joten ihan kaikkea vauvatavaraa ei kertakaikkiaan ole voinut hankkia vaan on pakko priorisoida. Toisaalta meillä oli jo kokemusta esikoisen osalta ja tiedettiin heti muutamia juttuja, mitä viimeksi todettiin turhiksi ja toisaalta, mitä oikeasti tarvitaan. Jos et jaksa lukea koko listausta niin tiivistettynä: hoitopöytä on out ja säilytystilaa vauvan tarvikkeille ja vaatteille tarvitaan yllättävän paljon!

Tässä omat vinkkini vauvantarvikkeisiin pieneen kotiin.

  • Hanki Stokke flexi bath kylpyamme
Tämän Stokken kokoontaitettava kylpyammeen olemme saaneet lahjaksi ja ilman flexi bath kylpyammetta olisimme pienen kylpyhuoneemme kanssa lirissä, sillä siellä ei ylimääräistä tilaa ole. Avattuna kylpyamme on täysin samankokoinen, kun normaali muoviamme. Kokoontaitettuna amme menee pieneen tilaan ja se mahtuu helposti säilöön pienessäkin kylpyhuoneessa. Amme mahtuu kätevästi myös matkalaukkuun ja se olikin meillä mukana myös viime kesän Kreikan reissulla ja siinä oli mukava vilvoitella pienenpientä vauvaa, jota ei vielä silloin uskaltanut uima-altaan klooriveteen dipata. 

stokke flexi bath vauvantarvikkeet

stokke flexi bath vauvantarvikkeet

  • Panosta lelulaatikoihin
Room Copenhagenin Lego-säilytyslaatikot ovat mahtavia, sillä ne on kivan kokoisia ja niihin oikeasti mahtuu jotain, ne saa pinottua kauniisti ja tyylikkyytensä ansiosta ne sopii huoneeseen kuin huoneeseen. Olemme ilmeisesti keräämässä koko sarjan, sillä laatikoita on hankittu useaan otteeseen lisää eri väreissä. Niissä säilytetään niin dinoja, hot wheels-radan osia, dubloja ja pikku-ukkoja kuin isompia lelujakin. Näitä  ylisuuria lego-palikoita on mielestäni mukava siivota, täyttää ja pinota päällekäin ja ne näyttävät pirun hyviltä.

lelut säilytys säilytysratkaisu room copenhagen lego

lelut säilytys säilytysratkaisu room copenhagen lego

  •  Unohda hoitopöytä
Hoitopöytä vie paljon tilaa, eikä sitä mielestäni oikeastaan tarvitse mihinkään. Vauvantarvikkeet voi säilyttää ihan vaan tavallisessa hyllyssä, kaapissa tai lipastossa ja vaipat vaihtuu kätevimmin sängyllä, sohvalla, lattialla tai sylissä. Tietysti vaipanvaihto sylissä sohvalla tuo pienet riskit pissa- ja kakkavahingoille, mutta mitäs pienistä. Ensimmäisinä kuukausina meillä oli käytössä pehmustettu irtonainen hoitoalusta, joka oli helppo asettaa vauvan alle ja vei vain vähän tilaa. Jos kärsii esimerkiksi selkävaivoista niin hoituu se homma ruokapöydälläkin.

  • Kekseliäät säilytysratkaisut
Pienessä kodissa kaikki tila kannattaa ottaa hyötykäyttöön! Meillä on esimerkiksi pinnasängyn alla sängyn mittojen mukaan tehty säilytyslaatikko, jonka on tehnyt isäni. Pinnasängyn alle ei valmiit mallit mahdu, sillä renkaat laatikoiden alla tekevät niistä liian korkeita. Ratkaisimme ongelman asentamalla säilytyslaatikon pohjaan maton, jonka ansiosta se liukuu sujuvasti ja helposti. Laatikossa on kolme lokeroa, joihin olemme saaneet säilytykseen kaikki vauvan toppavaatteet, saappaat, vaunutarvikkeet ja vaipat. Joten luovuutta kehiin. 

säilytysratkaisu vauvantarvikkeet sängynaluslaatikko DIY

säilytysratkaisu vauvantarvikkeet sängynaluslaatikko DIY

  • Panosta laatuun, älä määrään
Hanki vauvantarvikkeita vain tarvittava määrä ja panosta laatuun, jotta ne kestävät käytössä ja ovat turvallisia. Esimerkiksi tuttipulloilla saa kyllä täytettyä vaikka koko kaapin, mutta todellisuudessa parikin pulloa riittää, kun niitä vaan jaksaa pestä käytön jälkeen. Sama koskee tietysti myös ruokalappuja, vauvan ensilusikoita ja kaikkea muutakin. Vauvoille myydään omia hienoja astiastoja, mutta ainakin meidän vauvalle ruoka kelpaa myös samanlaiselta lautaselta mitä muukin perhe käyttää. Pitää toki olla tarkempi, ettei vauva pääse viskomaan posliinilautasia säpäleiksi lattialle.

Kommentit