Lautasella Panopasta


Söin, sain, sainko sittenkään? Panopastasta on tullut kerta heitolla tämän vuoden hittiruoka ja se halajaa varmasti yhtä isoksi ilmiöksi kuin Gullichenien avokadopasta joitain vuosia sitten. Alisa Wilska ja Natalia Tolmatsova aka White Trash Disease päräytti ilmoille Halparuokakirjan alkuvuonna ja en voinut kuin nauraa tälle reseptille ja todeta, että pakko testata. Lopussa kerron miten minun kävi.

Panopasta
 neljälle


500 g spagettia
2 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
700 g sika-nautajauhelihaa
1 ruukku tuoretta timjamia
3 tl suolaa
mustapippuria
1 dl raastettua parmesaania
voita paistamiseen


 
Silppua timjami hienoksi. Mausta jauheliha timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Vaivaa sekaisin ja pyörittele pieniksi pulliksi.  Käytä jauhelihapakkausta sekoitamiseen, tiskien välttämiseksi. Silppua sipulit. Paista lihapullat voissa pannulla mielellään mediumiksi ja laita sivuun. Lisää pannulle sipulit ja kuullota. Kaada tomaattimurska pannulle ja anna pulputtaa miedolla lämmöllä kannen alla noin vartin ajan. Lisää lihapullat tomaattisoossin joukkoon ja paista kunnes lihapullat ovat sisältä kypsiä. Keitä spagetti ohjeen mukaan al denteksi runsaasti suolatussa vedessä. Lisää spagetti kastikkeen joukkoon, pyöräytä kunnolla sekaisin. Lisää parmesaani, tarjoile heti ja toivo, että käy flaksi.
Pastansyönti ei tällä kertaa ollut mikään taivaallinen kokemus täynnä romantiikkaa, mutta vika tuskin oli itse reseptissä. Pasta osui juuri huonoon ajankohtaan keskellä kiireisintä arkea, sillä vanhempi poika oli todella huonolla tuulella ja pienemmällä alla huonosti nukuttu yö, jonka takia myös me vanhemmat olimme pinna kireänä. Ruokailu menikin syvässä hiljaisuudessa ja räjähdysherkässä ilmapiirissä. Näin tällä kertaa.

Kommentit