Turku Food & Wine Festival + arvonta


Yhteistyössä: Turku Food & Wine Festival

 
Tämän viikon torstaina alkaa kautta aikain ensimmäiset Turku Food & Wine Festarit 27.7-29.7. Festivaalit pidetään Forum Marinumin pihalla ja tapahtumassa mukana olevia ravintoloita ovat Gustavo, Kuori, Smör, Tres, Mex-Mex ja Wood & Fire Pizza Company. Herkkusuille on lisäksi tarjolla Leipomo Grynin, Kaffillarin, Chefs Umamin, M-Bakeryn, Kolatun Juustolan ja Lindroothin puutarhan antimia. Annokset tapahtumassa maksavat 5-9 euroa.


Juomatiskillä hemmotellaan ihmisiä laajalla kattauksella natural- ja luomuviinejä, käsityöläisoluita, siidereitä sekä palkittuja kotimaisia marja- ja omenaviinejä. Mukana mm. Kimito Brewing Kemiöstä, Brinkhall`s Sparkling Röölästä ja Berglundin perheen omistama Chateau Carsin Ranskasta. Alkoholittomista juomista vastaa Bornemannin mehustamo ja tapahtuman oma Moctailbaari. Festivaaleilla on myös joka päivälle järjestettäviä viini ja olut tastingejä, joihin ilmoittadutaan etukäteen. Lisäinfoa saa tapahtuman nettisivuilta. 


Festivaaleilla ei ole unohdettu lapsiakaan, vaan avajaispäivänä hemmotellaan äitejä, isejä, isoäitejä ja isoisejä, sillä torstaina klo 11-15 kaikki pääsevät ilmaiseksi tapahtuma-alueelle alle 12-vuotiaiden lastensa ja lastenlastensa kanssa. Liput maksavat normaalisti nettikaupasta ja ovelta 15 euroa/henk. 

Ruoka on meidän perheelle suuri ilonaihe ja käymme useasti koko perheen voimin ravintolassa syömässä.  Julkisuudessahan on ollut useasti keskustelua lapsista ja lapsiperheistä ravintoloissa. Mielestäni on hienoa opettaa lapset pienestä pitäen hyvien ruokien ja ravintoloiden saloihin. Ravintolassa käyntiin kuuluu olennaisesti yhdessäolo ja mikä on parempaa kuin omat lapset ja ystävät ja niidenkin lapset. Vuoden takaiselta Rooman reissulta jäin ihailemaan italialaista ravintolakulttuuria, josta ei ääntä puutu ja iltaa vietetään iloisesti isolla joukolla, mukana kaikki vauvasta vaariin ja naapurista kummin kaimaan. 

Turku on kesällä parhaimmillaan ja joka viikko on jokin tapahtuma ja postauksen laivakuvat ovatkin viime viikkoiselta The Tall Ship Races:ltä.Olemme menossa Food & Wine festareille torstaina päivällä koko perheen voimin ja illalla aikuisten kesken. Lukijoillani on mahdollisuus voittaa kahden pääsylipun paketti tapahtumaan blogin facebook-sivuilla järjestettävässä arvonnassa. Kilpailu päättyy jo huomenna keskiviikkona puolen yön aikaan, sillä itse tapahtuma on jo torstaina. Käykää siis pikaisesti osallistumassa!

Kommentit