Uusia makuja Aurajoen rannalla

turku food wine festival

Yhteistyössä: Turku Food & Wine Festival


Eilen alkoi ensimmäinen Turku Food & Wine Festival ja ehdin käydä siellä kahdesti: ensin päivällä koko perheen kanssa ja myöhemmin illalla aikuisten kesken. Avajaispäivän kunniaksi eilen päivällä oli lasten seurassa ilmainen sisäänpääsy tapahtumaan ja paikalla olikin runsaasti lapsiperheitä lounastamassa. Nähtiin myös tuttuja ja oli kiva kuulla, että useampikin perhe oli huomannut blogistani lapsiperheille suunnatun edun ja tullut paikalle.

turku food wine festival gustavo

turku food wine festival

Forum Marinum on tapahtumalle oivallinen paikka, sillä sijainti jokirannassa sopii tämän tyyliseen tapahtumaan ja alueella oli pystytty hyödyntämään museon katoksia. Ruoka- ja viinifestareilla on mukana reilu kymmenen ravintolaa, kahvilaa ja leipomoa sekä laaja kattaus juomia viineistä mocktaileihin ja oluisiin. Niin ruoka- kuin juomatarjonnassa oli runsaasti paikallisia yrittäjiä, turkulaisten ravintoloiden lisäksi esimerkiksi Kimito Brewingin Kemiöläistä olutta ja Brinkhall'sin viiniä ja kuohuvaa Rymättylästä. Erikoisuuksiin kuului naturalviinit, joiden joukosta löytyi punaviinin ja valkoviinin lisäksi yllättävä oranssi viini. 

turku food wine festival

Vanhempi poika on mieletön sushi-fani ja kuullessaan, että ravintola Gustavon valikoimaan kuului grillattua mustekalaa ja kampasimpukkamajoneesia, hän ei muita halunnut edes katsoa. Poika ihastui saamaansa annokseen ja ensimmäisen syötyään hän halusi mennä sanomaan kokille kiitokset ja tilasi samalla vielä toisen samanlaisen. Maisteltiin lisäksi Smörin  suussasulavaa luomupossun kylkeä, Mex-Mexin lammastacoja ja Wood & Fire Craft Pizza Companyn marinara pizzaa. Jälkiruoka nousi pojan toiseksi suosikiksi, sillä kuka lapsi nyt ei innostuisi savuavasta hubbabubba jäätelöstä, jota tapahtumassa tarjosi M-Bakery.

turku food wine festival gustavo

turku food wine festival

turku food wine festival

turku food wine festival

Pidimme pienen "huoltotauon" ja suuntasimme nopeasti isoveljen kanssa parturiin, jonka jälkeen saimme viedä lapset isovanhemmille hoitoon illaksi. Palasimme aikuisten kesken festareille uudelleen ja nyt oli aika maistella myös viini- ja oluttarjontaa. Ruoiksi valikoitui tällä kertaa Tres ravintolan kylmäsavusilakkaa ja pikkelöityä perunaa rieskalla, Kuoren seitan laab annos ja grillihalloumia kasvisvartaassa. Lisäksi mukaamme lähtenyt naapuri halusi maistaa myös mustekalaa ja jälkkäriksi tilattiin vielä Kolatun Juustolan juustolautanen. 

turku food wine festival pienpanimo olut

turku food wine festival

turku food wine festival

Kaikki annokset päivän aikana oli kauniita, huolellisesti viimeisteltyjä ja maut olivat kohdillaan. Emme onnistuneet tilaamaan yhtään hutia. Ruoka ja viini ovat lähellä sydäntäni ja tämän tyylisille tapahtumille on Turussa tilausta, joten toivottavasti jatkoa seuraa heti ensi kesänä. Meillä myös lapset viihtyvät ruoan parissa, joten mahtavaa, että lapsiperheitä suorastaan suosittiin ja toivottiin paikalle. Kehitysehdotuksena voisi olla pidennetyt aukioloajat, sillä kello kahdeksan tuli aivan liian nopeasti. Lisäksi ruokailupöytiä ja tuoleja voisi olla enemmänkin, sillä pystyruokailu viinilasi kädessä on haastavaa. 

Tapahtuma on avoinna vielä huomenna lauantaina klo 11-20, joten vielä ehtii! 

turku food wine festival viini

turku food wine festival

Kommentit