Arki tuli taloon

ekaluokkalainen koulu

Arki alkoi niin meillä kuin monella muullakin perheellä tällä viikolla. Koulu alkoi tosiaan tiistaina, eikä ensimmäinen kouluaamu sujunut aivan yhtä koskettavasti, mitä olin ajatellut. Poika heräsi innokkaana ja kerrankin omatoimisesti pesi hampaat ja laittoi itselleen jopa aamupalaa. Ensimmäiset lapset näkyi koulun pihalla jo tuntia ennen koulun alkamista, joten hätähän siinä iski, että nyt on kiirekiirekiire. Poika seisoi reppu selässä eteisessä ja huuteli jo heippoja, kunnes äiti huomautti, että koko perhe on tulossa saattamaan ja pitää vielä odottaa, että pikkuvelikin on valmis. Tunnelma oli sen jälkeen lievästi sanottuna kireä, eikä koululainen voinut lainkaan ymmärtää, miksi pitää saattaa, kun joka päivä hän kulkee koulun pihalle yksin leikkimään ja pelaamaan. Ja kaiken huipuksi piti ottaa vielä kuviakin muistoksi!

Ensimmäinen päivä ja koko viikko meni kuitenkin lopulta erinomaisesti. Parasta koulussa taitaa olla kuitenkin Tepsin iltapäiväkerho, missä pelataan futista, sählyä, korista, käsipalloa ja milloin mitäkin. Teimme pikamuutoksen suunnitelmiin ja poika aloittikin iltapäiväkerhossa jo nyt, vaikka olen vielä kotona muutaman viikon. Todettiin mahdottomaksi ajatukseksi, että hän katselisi koulun jälkeen huoneensa ikkunasta kun kaverit pelaa pihalla. Ja oikeassa oltiin, sillä vaikka ollaan pyydetty häntä tulemaan ajoissa kotiin, niin siellä hän huitelee ainakin kolmeen, jos muistaa tulla kotiin ollenkaan. 

Samalla, kun koulut alkoi, alkoi myös sunnuntaisen Ravintolapäivän säätämiset ja tällä hetkellä kämppä on täynnä kaikkea herkkua. Isolla ruokapöydällä makaa kahdeksan pellin kokoista marenki levyä, joten voin vaan kuvitella millainen sotku tulee, jos taapero pääsee niihin käsiksi. Pitää siis olla tarkkana. Hässäkkä huipentuu huomenna kun pitää viimeistellä tarjoilut, roudata kaikki tavarat pihalle, laittaa tiski kuntoon ja hoitaa koko päivä kunnialla, mutta itse olen itseni tähän leikkiin pistänyt. Onneksi tykkään tästä ja kaikenlainen säätö kuuluu meidän perheeseen muutenkin. Loppuviikosta kävimme noukkimassa pavlovaa varten mustikoita ja muutaman tunnin rykäisyllä saimme kolmestaan kerättyä yli 4 litraa, jotka riittävät mainiosti.

Tällä hetkellä sää sunnuntaille lupaa aurinkoa ja kahtakymmentä astetta lämpöä, joten tulkaa kaikki nauttimaan Turun Marttiin Raflavaunun seitanburgereita ja tekemiäni herkkuja. Lisätietoja tapahtumasta löytyy esimerkiksi facebookista. Tarkemmat tiedot menusta löydät täältä ja Raflavaunun osalta täältä.

Kommentit

Suositut tekstit