Koulutie alkaa

Kuva: Anna Nääppä

Ja näin se tarhaelämä muuttui kouluelämäksi. Tai vasta aamulla, mutta kuitenkin. Esikoisemme aloittaa huomenna koulun ja hänen lähes kolmen kuukauden mittainen kesäloma alkaa olla paketissa. Viimeinen iltasatu tuli juuri luettua vielä eskarilaiselle, aamulla ykkösluokkalaiselle. 

Kyselin aamulla, mitä hän odottaa eniten koululta. Liikunnallisena poikana tietysti liikuntatunnit kiinnostaa ja matematiikka. Itselläni oli täysin samat kiinnostuksen kohteet ala-asteella. Valmistauduimme tekemällä joitain itsestäänselviä hankintoja, kuten kynät ja kumit. Tänään vielä koulureppuun lisättiin opettajan toiveesta sakset ja liimapuikko. Repussa on penaalin ja kotiavaimen lisäksi hyvin tilaa tuleville koulukirjoille...

Olemme pojan kanssa keskustelleet jännityksestä, mutta hän on aina tokaissut, että ei jännitä. Tänään aamupalapöydässä hän  sanoi ensimmäistä kertaa, että nyt jännittää huominen. Ymmärrettävää, sillä onhan koulumaailma täysin erilaista kuin tarha ja vaikka eskarissa harjoitellaan jo miten koulussa toimitaan, niin muutos on suuri. On mielenkiintoista nähdä, miten hän suhtautuu ensimmäisiin läksyihinsä ja miten hän pyytää meiltä apua vai pyytääkö lainkaan. Kaikessa koulutohinassa olin muuten jo ehtinyt unohtaa, että poika käy ruotsinkielistä koulua, joten tuskinpa minusta on paljoakaan apua läksyjen kanssa.. Päinvastoin, saatan itse oppia jotain. Vielä ei itseäni jännitä, mutta aamulla kun kävelemme tuohon ikkunamme alle koulun pihalle niin varmasti herkistää. 

Tällä viikolla pitää vielä tehdä hänelle uusi koulupöytä. Onneksi naapurissa on puusepänverstas, johon saan vietyä ruokapöydästä aikoinaan jäljelle jääneen vanerilevyn sahattavaksi. Pojan huoneen muutoksista tulee varmasti tarkemmin juttua tänne bloginkin puolelle myöhemmin. Nyt viime viikkojen kohokohta: Game of Thrones. 

Kommentit

 1. Apua! Tsemppiä huomiseen! :) Mä muistan ku hän oli ihan pikku riikkinen vauva, ja nyt jo koululainen.

  ps. Voisko toivoa postaukseksi, miten ravintolapäivän järkkäily meni? Niinku "behind the screen"-meiningillä.

  t.anonyymi Järvine

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kohta sinunkin esikoinen istahtaa koulunpenkille. Joo postaus meiningistä tulee varmasti.

   Poista
 2. Tsemppiä huomiseen, mie romahan varmaan, ja tää yhteneväisyys on välillä jo pelottavaakin, mut meilläkin pojalla musta Vansin reppu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö me maalaiset ollakin pohjimmiltamme samanlaisia. :)

   Poista
 3. Onnea uudelle ekaluokkalaiselle sekä vanhemmille myös! Kirjoitin blogiini mietteitä meidän kodissa asustelevan ekaluokkalaisen koulun aloituksesta, tsekkaa jos joudat!
  http://juhaniteras.blogspot.fi/2017/08/kuinka-lyhyt-matka-on.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia. Pitääkin käydä kurkkaamassa.

   Poista

Lähetä kommentti