#Ravintolapäivä


ravintolapäivä restaurantday

Jo useampana vuonna olemme käyneet Ravintolapäivänä kiertelemässä ympäri Turun keskustaa maistelemassa milloin minkäkin pop-up ravintolan tarjontaa. Viimeksi toukokuussa saimme nauttia herkullisia kasvisruokia Raflavaunun toimesta ja jälkkärit omalla pihalla naapureiden kahvilassa. Silloin mietin, että olisi siistiä itsekin kokeilla ja ajatus jäi kytemään. Lopulta päätimme yhdistää voimat Raflavaunun kanssa ja sen seurauksena heittäydyimme sunnuntaina päiväksi kahvilayrittäjiksi.

ravintolapäivä restaurantday

ravintolapäivä restaurantday

ravintolapäivä restaurantday brookie pavlova panna cotta

Vajaat 70 palaa pavlovaa, 60 palaa brookieseja, 30 pannacottaa ja 110 kuppia kahvia. Päivä oli kiireinen ja aika meni hujauksessa. Päivää oli valmisteltu koko viikko, mutta tykkään touhuta keittiössä, joten tilanne ei käynyt liian haastavaksi. Lauantaina ruokailtiin lattialla sohvapöydän päällä, sillä molemmat ruokapöydät oli täynnä marenkilevyjä ja muuta krääsää Ravintolapäivää varten. Olimme valinneet tuotteet niin, että osan pystyi valmistamaan etukäteen ja vain pavlova piti tehdä loppuun sunnuntaina. Vaimo toimi aamupäivällä roudausvastaavana minun viimeistellessä annoksia keittiössä. Työnjako toimi ja kahvila saatiin pystyyn ajallaan. 

ravintolapäivä restaurantday

ravintolapäivä restaurantday

Olimme rummuttaneet tapahtumaa ahkerasti somessa ja onnistuimmekin siinä mainiosti, sillä jo ennen kahtatoista ensimmäiset nälkäiset olivat jo odottamassa burgereita. Ihan käsittämätöntä, miten paljon ihmisiä oli kolmen ensimmäisen tunnin aikana ja molemmat ravintolat sai paiskia töitä oikein olan takaa. Ihan kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan, sillä kirjanpito kaatui heti alussa, eikä selvitty koko paletista omin avuin, vaan jouduimme rekrytoimaan isäni baristaksi. Sää suosi meitä, vaikka lauantain vesisateessa alkoi jo hieman jännittää miten käy. Paikkavalinta oli erinomainen, sillä viereinen leikkipuisto miellytti lapsiasiakkaita, joita olikin runsaasti. Oli kiva seurata, miten kaikenikäiset lapset pitivät hauskaa keskenään. Olimme tuoneet lapsille vesi-ilmapalloja, jotka odotetusti olivat hitti.

ravintolapäivä restaurantday

ravintolapäivä restaurantday

ravintolapäivä restaurantday pannacotta

Olin annosmäärissä noudattanut omaa ideologiaani "enemmän on enemmän", mutta ilokseni ja naapureiden harmiksi lähes kaikki meni eikä jäänyt herkkuja jaettavaksi. Meillä on nimittäin mielenkiintoinen messenger-ryhmä, jonka naapuritalon kaveri perusti välttyäksemme tilanteelta, jossa joku joutuisi kaatamaan esimerkiksi ylimääräiset kaljat viemäriin. 
Kiitos kaikille ihanille ihmisille, jotka tulitte käymään ja teitte päivästä menestyksen. Hauskaa oli ja uskallan melkein luvata, että jatkoa seuraa.  

Ilta jatkui vielä omalla pihalla grillaillessa oman ja naapuritalojen kavereiden kanssa. Ilta oli viileä, joten saa nähdä oliko kesän viimeiset grillibileet.

Kommentit

  1. Kiitos huippuherkullisesta brookiesta!! Ensi ravintolapäivää odotellessa... ;) Jännityksellä odotan mitä herkkuja keksitte kattaa silloin tarjolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että maistui. Täytyy myöntää, että onhan ne pirun hyviä. Pystyisin syömään koko vuoallisen ihdessä illassa. :) Ensi Ravintolapäivä onkin sitten 18.11 ja silloin toivottavasti keksitään jotkut sisätilat.

      Poista

Lähetä kommentti