Road trip halki Suomen


Yhteiset kesälomat jatkuvat vielä tämän viikon ja suunnattiin maanantaina kohti Saimaan Holiday Club kylpylähotellia. Meillä pojat taitaa rakastaa automatkoja, sillä matka sujui tälläkin kertaa moitteettomasti. Lähdimme taaperon päikkäriaikaan ja tarkoitus oli ajaa niin pitkään kuin pienellä unta riitti. Uni maittoi lähes Porvooseen asti, jossa päätimme pitää lounastauon ja näyttää varsinkin vanhemmalle pojalle hieman historiaa. Meillä on autoretkillä tapana viettää tauot mieluummin matkan varrelle osuvissa kaupungeissa, kuin pysähtyä helposti isojen teiden varrella oleviin aakkosbaareihin. Pienet koukkaukset eivät haittaa mitään, sillä samalla näkee mielenkiintoisia paikkoja. Lisäksi huoltoasematauon sijaan samalla rahalla saa parempaa ruokaa ja meidän molempien arvostamaa laadukasta kahvia. 



Ajomatka Porvoon vanhaan kaupunkiin toi toki muutaman kilometrin lisämatkaa, mutta oli taas sen arvoista. Isoveljeä kiinnostaa tällä hetkellä hirmuisesti kaikki vanha ja jännittävä, johtunee varmasti taannoin katsotuista Pirates of the Caribbean elokuvista. Mukulakiviä kävellessä eksyttiin niin söpöön lelukauppaan kuin Brunbergin karkkikauppaankin. Vanhassa kaupungissa on hirmuisesti kivoja kauppoja, mutta tällä kertaa olimme vain ohikulkumatkalla, joten katsoimme pääosin vain näyteikkunoita. 




Lounastimme aivan mielettömän kivassa ravintolassa nimeltään Zum Beispiel. Rafla oli täynnä turisteja, lapsiperheitä ja todennäköisesti paikallisiakin. Rento, viihtyisä ja sopii vielä lapsille, mikäs sen parempi paikka. Tämä onnistunut vahinkolaukaus tarjosi päivän pastana itsetehtyä pastaa, jossa oli kanttarelleja, valkosipulia ja hirveä. Koululainen valitsi lasten lehtipihvin ja taapero sai meiltä kaikilta pieniä maistiaisia. Salaatit, luomuleivät, erimakuiset makuvedet kuuluivat hintaan ja päästiin alle neljänkympin. 



Lounaan jälkeen otettiin vielä pieni kävelykierros ja take away kahvit trendikkäästä Cafe Postres artesaanikahvilasta. Ja sitten nokka kohti Saimaan vesistöjä! Suosittelen kokeilemaan pieniä syrjähyppyjä isojen teiden vieressä oleviin kaupunkeihin ja niiden tarjoamiin ravintoloihin. Niistä löytyy aina jotain uutta ja erityistä. 



Onko jollakin muulla tapana eksyä reitiltä?

Kommentit