Turun Ruoka- ja Viinimessut + arvonta


ruokamessut viinimessut turun messukeskus turku

 Yhteistyössä: Turun  Ruoka- ja Viinimessut

Rakastan ruokaa ja ruoanlaittoa, viiniä unohtamatta! Ensi viikolla starttaa Turun Messukeskuksessa Ruoka- ja Viinimessut. Tapahtuma järjestetään 6.-8.10 samaan aikaan Kirjamessujen kanssa ja molempiin pääsee samalla pääsylipulla. Ruoka- ja Viinimessut tarjoaa nautintoja kaikille aisteille. Herkullinen ruoka, viinit, erilaiset kokkikoulut, tastingit ja muu ohjelma ovat  tapahtuman keskiössä. Viime vuoden messuilla kävimme Riedelin viinitastingissä, jossa ideana oli havaita viinien osalta lasin vaikutus viinin makuun ja aromeihin. Oli hämmästyttävää, miten vahvasti viinilasin valinta oikeasti vaikuttaa, ja sama viini maistui ja tuoksui täysin eriltä eri laseista maisteltuna. Lisäinfoa tämän vuoden tastingeistä saa messujen nettisivuilta. 

Kattava määrä yrityksiä tarjoaa messuilla runsaasti herkkuja maisteltavaksi ja ostettavaksi sekä lukuisat viiniyrittäjät hemmottelevat ihmisiä laajalla viinitarjonnalla. Kokkausnäytöksissä Suomen huippukokit tarjoavat vinkkejä ruoanlaittoon ja tarkempaa opastusta esimerkiksi sushin valmistukseen saa ennakkoon varattavista kokkikouluista.

viinimessut viini turun messukeskus turku

Viihtyisä viinipiha on viime syksystä jatkanut kasvamistaan ja samalla monipuolistunut. Maisteluannoksia ruokaa ja viiniä ostetaan 3 euron lipukkeilla, joita saa hankittua paikan päältä. Vietimme viime vuonna messuilla hääpäiväämme ja pääsimme maistamaan ensimmäistä kertaa ostereita.  Viinialan yrittäjiä messuilla ovat mm. Chateau Carsin/ S.A.R.L Carsin Wines, Mattilan Marjatila, BB Wines, Pernod Ricard, Vinum sekä monia muita.  Paikallisista ravintoloista mukana on mm. Roster, Gustavo, Naughty BRG, Kalaliike S.Wallin ja Hus Lindman. 

Olemme vaimoni kanssa menossa ensi viikon lauantaina viettämään taas hääpäivää Ruoka- ja Viinimessuille. Lukijoillani on mahdollisuus voittaa kahden pääsylipun paketti messuille urbaani.isa Instagram-tilillä järjestettävässä arvonnassa. Lipuilla pääsee tosiaan myös samaan aikaan järjestettäville Kirjamessuille. Jos sinulla ei ole Instagram-tiliä, ei hätää. Pyydä ystävääsi, puolisoasi tai vaikka jälkikasvuasi osallistumaan kilpailuun, jotta voitte lähteä messuille yhdessä voiton osuessa kohdalle. Kilpailu päättyy keskiviikkona 4.10 puolen yön aikaan. Käykää ihmeessä osallistumassa arvontaan ja nähdään messuilla!


kuvat: Turun Messukeskus

Kommentit