Blogielämän kulissit vs todellisuus


Aina siisti koti, näyttäviä ruoka-annoksia, laatuaikaa hymyilevän vaimon tai lasten kanssa. Blogi tai Instagram tuo useimmiten esiin ne parhaat hetket ja huolella viimeistellyt kuvat. Kaikki varmasti tietävät, että se on osaksi kulissia. Arki on todellisuudessa erittäin hektistä, eikä aina hymyilytä. Vaatteet ovat likaisia, koti sotkussa ja väsyttää. Arkisin kuvat otetaan siten, että kodista näkyy vain tietty nurkka ja muuten saattaa vallita täyskaaos. Pyykki- ja leluvuori on siirretty sivuun olohuoneessa tai keittiössä tiskit on kasattu toiselle pöydälle pois ruokakuvien tieltä.

Ruoka-annokset on poikkeuksetta kuvattu lattialla koska a) lautalattia on kiva tausta, mutta myös b) pöydällä ei ole tilaa tai pöytä on taaperon ruokatahrojen saartama. Välillä kuvaan jopa ulkona parvekkeella, mutta toisaalta syksy antaa upeita värejä kuviin. Hienot annoskuvat yritetään ottaa nopeasti, enkä yleensä ehdi korjaamaan virheitä tai kuvauspaikkaa, sillä muu perhe haluaa jo syödä, eikä jaksaisi sekuntiakaan odottaa iskän kuvaus-sessioita.


En haluaisi elää viikonlopusta toiseen aina odottaen vapaata hetkeä, mutta välillä on vain pakko. Tällä hetkellä pienempi valvottaa öisin ja silmät eivät meinaa pysyä pitkän työpäivän jälkeen enää auki. Olemme aina olleet aktiivinen perhe, mutta nyt toisenkin lapsen päiväkodin alettua olemme ottaneet arki-iltoina sen kannan, ettei lähdetä oikeastaan minnekään, vaan halutaan olla rauhassa kotona. Osataan onneksi ottaa tarvittaessa rennosti ja jos väsyttää niin ei ole pakko siivota. Ollaan opittu sietämään vähän yleistä sotkua. Viikonloppuna kyllä ehtii hoitamaan kodin kuntoon ja ne vähät energiat arkena voi käyttää paremminkin. 

Sitten, kun tulee viikonloppu, koti on oikeasti siisti, käydään kaupungilla ja kyläilemässä, ruoka on hyvää ja se syödään puhtaalta pöydältä tai ravintolassa ja hymyillen. Voisi siis sanoa, että blogielämäni ei ehkä olekaan kulissia, vaan se kuvastaa useimmiten viikonloppuversiota meidän elämästä. 


Miksi blogissani sitten on osin myös tätä edellä mainittua "kulissia", eikä realistista arkea? Miksi esimerkiksi annoskuvien pitää yrittää näyttää ammattimaiselta? Tykkään itsekin katsella blogeja ja Instagram-kuvia, jotka ovat kauniita ja inspiroivat minua. Haluan, että blogini on hyvän mielen blogi, jossa valitusvirret ovat harvassa. Toki välillä on hyvä palauttaa mieleen, että  tämänkin blogin takana on ihan tavallinen hektistä arkea viettävä perheenisä, jolla on samanlaisia haasteita kuin muillakin ruuhkavuosien parissa olevilla perheillä. Olen kuitenkin jakanut aktiivisesti arkisempia hetkiä  meistä ja sotkuisesta asunnosta Instagramissa videoiden ja kuvien muodossa.

Kommentit