Lihaton lokakuu - Pinaattinen kasvislasagne


Lokakuuta on huristeltu jo muutama viikko ja meille se on tarkoittanut lihatonta sellaista. Kasvisruoka kiinnostaa monia, kuten meitä, mutta arjen keskellä ideat loppuvat kesken ja siksi liharuoat ovat yleensä helpompi tapa nauttia makoisaa ruokaa. Tässä kuitenkin riittoisa ja erinomainen kasvisruokaresepti arkeen.


Pinaattinen kasvislasagne

 1 rkl Voita
 1 Punasipuli
2 prk Mutti-tomaattikastiketta
2 pss Pakastepinaattia
200g Fetaa
75g Pinjansiemeniä
Suolaa
Pippuria
150 g Juustoraastetta
Lasagnelevyjä 

Kuumenna kuiva pannu ja paahda pinjansiemenet, älä polta. Laita jäähtymään astialle. Pilko punasipuli ja kuullota pannulla voin kanssa. Kaada tomaattimurskat ja pinaatit pannulle, sekoittele, kunnes pinaatit ovat sulaneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta hetki.

Bechamel-juustokastike

1l Maitoa
6 rkl Jauhoja
80g Voita
150g Juustoraastetta
Suolaa
Valkopippuria

Sulata voi kattilassa. Vatkaa joukkoon jauhot. Kaada maito joukkoon vähän kerrallaan ja anna kiehua hiljalleen 5min kuitenkin koko ajan sekoittaen. Lisää juustoraaste ja sekoita. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Kokoaminen: Voitele vuoka kauttaaltaan. Levitä kastike vuoan pohjalle niin, että pohja peittyy. Lisää kolmasosa pinjansiemeniä ja feta. Levitä päälle juustokastike ja viimeiseksi lasagnelevyt. Toista niin monta kerrosta kuin aineita riittää, kuitenkin niin, että päällimmäiseksi jää juustokastike ja juustoraaste. Paista 175 asteessa noin tunti. Anna lasagnen vetäytyä ennen tarjoilua 10 minuuttia. 

Kommentit

  1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä!
    Pitääkin kokeilla jotain tän tyylistä, pinaattisista lasagnelevyistä tehty versio on jo myyty miehelle, miksei tällainenkin menisi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Pinaattisia levyjä en tosin tähän yhdistäisi, siinä voisi olla jo vähän liikaakin pinaattia, kun se on kuitenkin kastikkeen pääraaka-aine.. :D

      Poista

Lähetä kommentti