Maailman paras vegaaninen porkkanakakku

Tämä vegaaninen porkkanakakku laittoi pääni pyörryksiin ja voin käsi sydämellä todeta, että maku voittaa jopa aiemmin tituleeraamani maailman parhaan porkkanakakun. Tämä on siis The Porkkanakakku viime viikkoisesta ravintolapäivästä. Ohjetta ovat kyselleet niin tuntemattomat, naapurit kuin tutut ja kaveritkin, joten tässä tämä nyt on.  Ohje on superhelppo ja lopputulos täydellisen kostea, niinkuin porkkanakakun kuuluukin. 

Ennen tämän reseptin bongaamista olen luullut, että vegaanisten jälkiruokien tekeminen on haastavaa eikä vegaaniset tuotteet olleet mitenkään tuttuja. Kaupan hyllyjä on nyt tullut useampaankin otteeseen tutkittua ja vegaanisia tuotteita on yllättävän paljon, tuorejuustomaisesta soijalevitteestä vaniljakastikkeeseen.


Vegaaninen porkkanakakku

 

100 g mantelirouhetta
5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 prk kaurapohjaista kasvirasvasekoitetta
1 1/2 dl rypsiöljyä
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria


Paahda mantelirouheet kuivalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja raasta porkkanat. Sekoita toiseen kulhoon kasvirasvaseos, rypsiöljy ja sokerit. Lisää joukkoon jauhoseos, pähkinät ja porkkanaraaste sekoittaen taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (itse käytin 23 x 33 cm, tämän kokoisella vuoalla tulee muhkeita ja paksuja paloja, kuten ravintolapäivänä). Paista 175-asteisessa uunissa n. 35-45 minuuttia riippuen uunista. Kokeile taikinan kypsyyttä painamalla hammastikku tai vastaava taikinaan. Jos tikku on nostaessa puhdas, on taikina kypsä ja valmis. Anna kakun jäähtyä ennen vuoasta irroittamista. 

Kuorrute
1 pkt (225 g) soijalevitettä (tuorejuuston kaltainen, esim. Tofutti) 
7 dl tomusokeria
3 rkl rypsiöljyä
1 1/2 tl bourbon vaniljatahnaa 

Koristelu
pekaanipähkinöitä

Notkista soijalevite ja sekoita joukkoon tomusokeri, rypsiöljy ja vaniljatahna. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakkulevyn päälle. Koristele pekaanipähkinöillä.


Muutama vinkki, mitä minä olen näitä tehdessä oppinut:  

1. Ruttaa leivinpaperi palloksi ja kastele kauttaaltaan, sillä se on helpompi asettaa vuokaan.

2. Leikkaa kakkupalat ennen kuorrutteen laittamista, jotta paloista tulee kauniita. 

3. Vuoan kokoa voi vaihtaa mielensä mukaan, mutta silloin pitää muistaa huomioda kakun paksuus paistoajassa. 

4. Tofutti on kaupassa yleensä tuorejuustojen lähellä tai vegaanisten tuotteiden omassa kylmähyllyssä. Kaurapohjainen kasvisrasvasekoite muistuttaa ruokakermaa ja löytyy kaupastakin usein niiden vierestä. 

5. Rypsiöljy ja kylmäpuristettu rypsiöljy eivät ole sama asia... Käytä leivonnassa ensiksi mainittua! 

Kommentit

  1. Hmm, mitkä pähkinät pitää lisätä ensimmäisessä vaiheessa?

    VastaaPoista
  2. Onko kokemusta voiko tätä pakastaa kuorrutteella tai ilman?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti