1,5-vuotias

Meidän perheen mini-F ylitti muutama viikko sitten 1,5 vuoden iän ja on nyt lähempänä kahden kuin yhden vuoden ikää. On leppoisaa viettää näitä välipäiviä kotona ja ihmetellä, miten paljon F onkaan kasvanut siitä, kun olin hänen kanssaan hoitovapaalla. 

Uni maistuu pojalle pääasiassa hyvin, mutta on myös öitä, kun tuttia noustaan laittamaan 10 kertaa yössä. Toisaalta tänä aamuna vaimolla oli kello soittamassa 8.00, johon mini vasta heräsi. Olisi pitänyt vain nukkua niin pitkään kuin pojat olisivat antaneet. 

Höpöttäväisellä pojalla on jo melkoinen sanavarasto, joskin kaikista sanoista ulkopuoliset eivät saa selvää. Kiitos(tiit), lintu(aitu), äiti, hauva, titityy, auto, keksi(kekki) tulee jo suhteellisin terävästi. Jo nyt voi huomata, että F on perinyt sosiaaliset taitoni, sillä hän jaksaa höpöttää päivät pitkät tutuille ja tuntemattomille.

Pirteä, puhelias ja jalkapalloa rakastava poika juoksee tällä hetkellä enemmän mitä kävelee. Hän todellakin rakastaa potkimista oli lattialla sitten tennispallo, sählypallo tai jalkapallo. Pikkuveljethän aina joutuvat pallopeleissä maalivahdiksi, niin myös meillä. Onneksi "väliajoilla" pienempi pääsee potkimaan ja jokaisen potkun jälkeen kädet nousevat ilmaan maalin merkiksi.
Taapero rakastaa yhtä paljon sekoittamista kuin siivoamista ja häntä onkin helppo viihdyttää pitkiä aikoja, kun hänelle antaa yhden roskan kerrallaan käteen. Poika kiittää ja roska löytää hienosti perille roskikseen. 

Ehkä joku sattoi nähdä tänään Instagramin stories videollani, kun ruoka saa kyytiä. Syömiset sujuta vaihtelevan mallikkaasti, välillä poika syö hienosti omalla haarukalla, kun taas välillä ruoka lentää verhoihin. Makuaistia poika ei ole perinyt minulta, sillä lempiruoka on parsakaali.

Isoveli toivoi joululahjaksi rahaa, ja kun mummi kysyi häneltä, mihin poika meinaa rahansa käyttää, oli vastaus valmiina: "vielä yhteen pikkuveljeen". On siis selvää, että F valloittanut koko perheen sydämet.

Kommentit

  1. Meillä sanavarastoon kuuluu äitin lisäksi äpä (napa), päpä (pipo), eipa (leipä), öppää (hyppää) ja puphu (ilmalämpöpumppu). �� t: K & A Lapista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ekaks sanaks ilmalämpöpumppu on aika ässä. :)

      Poista

Lähetä kommentti