Jouluinen Tallinna

 
 Yhteistyössä: Ikaalisten Matkatoimisto

Ai vitsit, onpa mielekästä kirjoittaa jälleen Tallinnasta. Kävimme viikko sitten kaupungissa fiilistelemässä kaupungin jouluista tunnelmaa, viettämässä syntymäpäiviäni ja nauttimassa erinomaisesta ruoasta niin vakkariravintoloissa kuin uusissakin tuttavuuksissa. Pääsimme vaimon kanssa reissuun ihan kahdestaan, joten luvassa oli myös pieni irtiotto perhearjesta. 

Tämän postauksen ja näiden jouluisten kuvien myötä 

toivotan kaikille rauhallista ja tunnelmallista joulua!

 
Tallinnasta löytyy joka reissulla aina vaan uusia ja uusia mielenkiintoisia paikkoja, joissa on ihan pakko käydä. Perjantaista sunnuntaihin kestäneellä reissulla oli tarkoitus ladata akkuja, nautiskella ja hakea hieman joulufiilistä. Lumen puutteesta huolimatta vanhakaupunki oli maagisen kaunis kaikkine valoineen ja kojuineen. Vanhankaupungin joulumarkkinat oli pakko nähdä ensi kertaa ja arvatenkin hulinaa riitti. Kuuma glögi höyrysi useammassakin kojussa ja markkinat kruunasi komea joulukuusi sekä karuselli. Vanhankaupungin kapeat kadut kahviloineen olivat tunnelmallisia myös näin talvella, ja niissä oli mukava piipahtaa viinilasille tai aeropressille. 
Luotimme matkan varaamisessa Ikaalisten Matkatoimistoon, jonka vakioasiakkaita meistä on vuosien varrella tullut. Matkaan löytyy kymmeniä variaatioita niin laivojen kuin hotellienkin puolesta ja kaiken saa "yhdeltä luukulta", ja vielä edullisesti. Pidän suunnattomasti Tallinnan vanhankaupungin pienistä laadukkaista hotelleista, mutta tällä kertaa poikettiin kaavasta ja varattiin huone Radisson Blu Sky hotellista. Tornimainen hotellirakennus sijaitsee erinomaisella paikalla (kuten oikeastaan kaikki kaupungin hotellit, kiitos lyhyiden välimatkojen) Stockmannin ja Viru Keskuksen läheisyydessä. Huone oli tilava ja sängyn jättimäinen koko oli suuri plussa. Hotelliaamiainen pääsi yllättämään, sillä tarjoilu oli ylivoimaisesti paras, runsain, maittavin mitä olen ikinä nähnyt. Huhhuh! Slurps! Aamiaista ei turhaan kutsuta super-aamiaiseksi. Kauniit esillepanot, herkulliset suoraan pöytiin tarjoillut tuoreet smoothiet, granolat, skumpat, erikoiskahvit, tuoreet leivät ja runsas jälkiruokavalikoima takasivat erinomaisen startin synttäripäivääni. Ei todellakaan tarvinnut tyhjällä vatsalla lähteä kiertelemään kaupunkia. Sain Tallinnassa asuvalta ystävältäni muutamia hyviä vinkkejä reissuun, kuten missä kannattaa käydä ja millä kulkea. Olen aina haaveillut matkustavani kaupungin vanhoilla ratikoilla ja nyt uskaltauduttiin kyytiin. Ratikalla kulkeminen on helppoa, tunnelmallista ja edullista. Hobujaaman pysäkki Foorumin edessä on keskipysäkki, jossa kaikki ratikat risteytyy.  Ratikat numerolla 1 ja 2 kulkee keskustasta juna-asemalle, jonka vieressä sijaitsee trendikäs Telliskivi. Perinteisen kertalipun voi ostaa suoraan ratikkakuskilta ja sen hinta on kaksi euroa. Lippujen hankinta herätti hieman hämmennystä, sillä ei meinattu löytää millään lippuluukkua kuskin selän takana olevasta seinästä. Monen maksamattoman pysäkin jälkeen ihan pikkuriikkinen luukku löytyi, kun sen kohdalla seissyt nainen pääsi perille, eikä  loppumatkalla tarvinnut enää pelätä tuleeko lipuntarkastaja kyselemään lippuja. 
Ratikalla suunnattiin uusittuun Balti Jaama Turgiin, joka on kauppahalli, tai pikemminkin kauppakeskus, ja se sijaitsee aivan juna-aseman ja Telliskiven välissä.  Balti Jaamassa on todella monipuolinen tarjonta. Sieltä löytyy perinteistä torimeininkiä vihannes-, liha- ja kalatoreineen, houkuttelevia leipomokojuja sekä muita pikkuliikkeitä. Minulle mielekkäintä oli katuruokakatu, jossa tarjolla oli vaikka ja mitä. Yläkerran pikkuputiikeista löytyy designia, kosmetiikkaa ja esimerkiksi tunnettu virolainen lastenvaateliike Dadamora, jota muuten myy täällä Turussa Kukuti.  Pienpanimoiden oluet ovat lähellä sydäntäni ja Balti Jaaman toisen kerroksen ravintolasta, Humalakodasta, löydettiin kattava valikoima pienpanimo oluita. Seuraavaksi käveltiin suoraan nurkan takana sijaitsevalle Telliskiven alueelle syömään erittäin myöhäistä lounasta. 

Tallinnan ravintolat ansaitsevat ihan oman postauksensa, joten se on luvassa lähipäivinä. Sillä aikaa kannattaa tsekata esimerkiksi nämä aiemmat postaukseni kaupungista:Kommentit

  1. Tallinnassa käydessämme lataamme useimmiten aikaa kantakortille. Kun tuon kortin on ostanut, on kätevä ostaa R kioskilta esim yksi päivä arvoa jos on päiväristeilyllä. Käydään useimmiten mm Kadriogissa jolloin on kätevä käyttää ratikkaa. Puolentoista viikon kuluttua taasen Tallinnaan katsomaan muunmuassa Joulutoria. Jokunen museo tulee katsottua myös ja lounas jossain mielipaikassa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti