Superhelppo After Eight-juustokakku vartissa


Tämä on kakun tekoa parhaimmillaan, sillä ohje on helppo, nopea, suklainen, raikkaan minttuinen, liivatteeton, pehmeä ja vielä törkeän hyvää. Äitini teki tätä kakkua joulun alla ja olin sulaa vahaa, joten pyysin ohjeen itselleni heti ensimmäisen kakkupalan jälkeen. Alkuperäinen ohje on Kotilieden Suklaapossu -blogista.

Kakku on todellakin helppo tehdä, sillä aineksia on kaikkiaan kuusi, eikä tarvitse käyttää liivatetta lainkaan. Alkuperäisessä ohjeessa käsketään sulattaa 600 g After Eightejä, mutta herkkulaatikossamme oli Fazermint konvehteja niin laitoin niitä sekaisin ja herkullista tuli! Toistan vielä, että nopeaa oli. Taapero sekoitti samalla keittiötä ja silti kakku oli alle 20 minuutissa jääkaapissa.



After eight -juustokakku

24 cm irtopohjavuoka

Pohja

250 g tummia vaniljatäytekeksejä
n. 3 rkl maitoa

Aloita murskaamalla keksit ja sekoittamalla joukkoon sen verran maitoa, että seosta on helppo painella irtopohjavuoan pohjalle. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele murut pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
 
Täyte

450 g After eight -minttusuklaata
175 g Fazermint suklaakonvehteja
6 dl vispikermaa
 400 g maustamatonta tuorejuustoa 

Sulata suklaat vesihauteessa välillä sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto vatkaamalla hetki. Lisää sula suklaa tuorejuuston joukkoon ja vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää suklaa-tuorejuustoseos kermavaahtoon ja kääntele varovasti nuolijalla seos sekaisin. 

Voitele vuoan reunat, jotta kakku irtoaa vuoasta nätimmin. Kaada täyte vuokaan, tasoita ja nosta jääkaappiin hyytymään 4-5 tunniksi tai mielellään koko yöksi. Koristele kakku ennen tarjoilua.

Koristeluun

After eight -minttusuklaata
Fazermint suklaakonvehteja
Täytekeksejä
Suklaakarkkeja yms.
 
HUH HUH! Onneksi kevättä ja valoisampia päiviä kohti mennään vauhdilla, sillä kuten kuvistakin näkee niin ei ole hämärässä helppo kuvata. Tällä kertaa ei tullut julkaisukelpoisia kuvia kuin kaksi.

Kommentit